Vi har igennem en længere periode haft den her flaske Champagne fra Philipponnant, Brut, Grand Blanc 2004 liggende i vinrkælderen. Den har bare råbt og skreget om at blive åbnet – og så endelig en lørdag aften, hvor der var masser af gode grunde til at finde den frem. Fantastisk!!
Philipponnant Grand Blanc fra 2004 er en frisk, let vin med en smule struktur. Den har masser af citrus, lidt mineralitet (mangler muligvis en smule på denne front), læskende og med en lækker venlig og imødekommende duft – i bund og grund en super lækker champagne, som er meget velegnet til nogle lette fiskeretter. Men den vil afgjort også kunne drikkes uden nævneværdige ”side-orders”.
En Blanc fra Champagne er kendetegnet ved, at den er lavet på chardonnay og ikke Pinot Noir, som ellers er den mest gængse drue for en champagne. Så på den måde bliver den absolut også lidt anderledes – men er efter min mening en absolut super flaske champagne!
Aftenens menu bestod af fire fiskeserveringer. Oprindeligt var tanken at lave et lille tapasbord baseret på fisk – men de fisk jeg kom hjem med flyttede menuen sig fra ”dansk forstået tapas” til fire fiskeserveringer, som alle er potentielle forretter, men som også kan opjusteres til hovedretter. Specielt tunen og skærisingen kan nemt udvikles til en hovedret. Men ellers blev menuen opbygget således:
1) Hapsere med Cerviche og laksetatar på ristet rugbrød;
2) Stegt torskerogn med kapersmayo på ristet rugbrød og purløg
3) Lynstegt og rå tun med et thai-twist
4) Skærising som den muligvis serveres i Italien med parmesan, pasta og citrus.
På mange måder blev aftenens menu dermed en rejse rundt i verdens afkroge – men gældende for alle fire serveringer er, at de er nemme og super lækre. Specielt tunen og skærisingen er retter, som nemt kan varieres efter, hvad du har i køleskabet.
Dessert tænker du muligvis nu – og ja, den manglede – men en sen afslutning med chokolade og kaffe er jo absolut ikke noget, som der kan kimses af.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.