Om os

Vin og mad er for “HvadDrikkerManTil” to sider af samme sag. HvadDrikkerManTil udspringer af madbloggen gastroland.dk, hvor match mellem mad og vin blev mere og mere centralt igennem årene, og i 2018 fik vi de første paller med sherry og vine fra Galicien hjem.

Hos HvadDrikkerManTil.dk vil vi naturligvis gerne sælge dig noget vin, men vi vil først og fremmest skabe sammenhæng mellem maden og vinen; fordi vi tror på, at der er her, at mad- og vinoplevelsen først bliver helt rigtig!

Det er også derfor, at vores opskrifter og vores vine er matchet sammen, det gør det nemmere for dig at få en optimal oplevelse, hvor de små noter gør forskellen. Vi gør det nemmere for dig ved at vedlægge relevante opskrifter sammen med din vin, så du kan gå direkte i køkkenet og skabe små mirakler – imens du smager på en af vores vine.

Vores vine er hentet direkte hjem fra vinbønderne. Vi tror på værdien i at kende bonden bag vinen, at have besøgt stedet og vigtigheden i, at vinbonden er med ombord. Typisk er vores vin også fra lidt “udkantsområder”, up-comming winemakers og minimum lavet efter bæredygtige metoder, hvis den ikke er økologisk/natur/bio. Vores mål er at minimum 90 procent af vores vinhuse er økologiske – og alt nyt vi tager ind skal være økologisk. 

Hos os er vores priser de faktiske priser, som vi mener, at vinen skal koste, og det er sjældent, at du finde tilbud hos os. Vi tror på fair priser hele tiden, så du kan købe din vin, når du har behov for det; og ikke kun når den er på tilbud.

Med andre ord: et højt bundniveau, fair priser, masser af Sherry og vine af højt kvalitet fra anderledes og spændende “ikke-opdagede områder” som Arribes og Galicien finder du i vores lille vinbutik. 

For HvadDrikkerManTil.dk er det din oplevelse, som er afgørende, derfor hører vi altid gerne fra dig, hvis du er glad eller utilfreds med din oplevelse og dit køb. Hvis vinen ikke lever op til din forventning, kan du altid sende vinen tilbage til os, som vi refunderer.

Venlig hilsen

Mads, Sebastian & Henrik

Lanceringen af HvadDrikkerManTil blev i august 2018. Det tog omkring et år, fra konkret idé til online med de første vine og opskrifter. 

Vi benytter os af gode samarbejdspartnere for at sikre en god oplevelse – ikke mindst Hartrodt, Skanderborg, som står for al logistik og Nina Højgaard Jensen, tidl. chefsommelier på Kong Hans og vinder af sølv ved VM 2019 for sommerliere, som har fundet et par af vores vine. Nina har i øvrigt også vundet DM for Sommeliers et par gange.

Vores vine finder vi gennem netværk, vores samarbejde med nuværende vinbønder, (vin)rejser hvor vi kører områder tyndt og smager på alt vi kan komme i nærheden af, besøg på restauranter i udlandet – men vi får også eksperthjælp, så vi sikrer os, at vinen har den kvalitet, som den skal have. Flere af vores vine er blevet os anbefalet af en mindre lokal spansk distributør, som har fokus på terroir, økologi og bare god smag. Gracie.

Næsten alle vine var ved lancering fra Spanien. Siden er der kommet et par til fra Frankrig, Østrig og Tyskland – men vores hovedfokus er Spanien, som uomtvisteligt måske er det vinland, hvor der sker mest lige nu; og hvor pris/kvalitet er næsten ude af proportioner, hvis du f.eks. tager til Arribes.

Fra starten af har vi også et klart fokus på sherry, og vi starter op med omkring 30 forskellige flasker fra tre forskellige bodegaer. Der er både virkelig høj kvalitet til fair penge, men også bare god sherry, som ikke koster alverden. Der er også lige den lille håndfuld, som koster lidt mere, til ham eller hende, der ved, hvad de vil have.

Nina Højgaard Jensen – vinder af sølv ved VM for sommeliere 2019 – har også fundet nogle vine til os, og Nina har også hendes eget hjørne, hvor der blandt andet gives fif til vinvalg og nogle klare anbefalinger til vine.