Om os

I Danmark er der omkring 900 vinimportører og et utal af vinbutikker, og selvom vi i Danmark er glade for vin, så er det et uhørt højt tal for et lille land som Danmark! Tag dertil det simple faktum, at kvaliteten af vin er steget markant de seneste år, så burde der faktisk ikke være en årsag til, at du sidder her og læser om HvadDrikkerManTil. Heldigvis er det ikke helt så simpelt!

HvadDrikkerManTil bygger på nogle simple principper, der også er med til at gøre os lidt anderledes, end så mange andre. Det drejer sig reelt om grundproduktet: vinen; maden vi spiser til vinen og sidst men ikke mindst måden du handler med os på.

Lad os starte med hjerteblodet: vinen.

En stor kærlighed for Sherry førte til et naturligt fokus mod Spanien, som er blevet vores klare hjemmebane.  Traditionelt set var Spanien måske et lidt kedeligt og forudsigeligt vinland, der historisk også lod kvaliteten falde i forhold til et ønske om volumen. Men der sker noget i Spanien i disse dage  – og det er ikke kun i nordvest-Spanien, der oplagt er et af de mest omtalte vinområder lige nu. Det gælder faktisk hele Spanien inkl. øerne, hvor fokus på kvalitet er helt i top.

Den korte historie er, at unge vinmagere opsøger gamle og tilgroede/nedlagte vinmarker i søgen efter billigt land, hvor de kan dyrke hjemmehørende druerne. Det får dem til at opsøge områder som Salamanca, Montsant, Arribes, Ribeira Sacra, Bullas, Ribeiro, Bierzo og mange andre “udkantsområder” i Spanien. Her ender de unge vinmagere typisk i bjergene og med gamle vinstokke, der blev sat flere generationer tilbage. 

Den nye generation vil gerne lave vin, der afspejler og respekterer jorden, druen og historien på stedet og den naturlige fremstillingsproces – og pludselig står vi med vin, som ingen har set før. For selvom de laver vin som i gamle dage, så høster den nye generation af vinmagere typisk meget tidligere end før, og vinen behandles naturligvis også anderledes i kælderen. Det giver typisk syre, frugt og friskhed til vinen – og enkelt sagt en helt fantastisk vin til en virkelig lav pris.

Vi har så bredt os lidt udenfor Spanien, og har også en håndfuld huse fra Frankrig, Italien og Tyskland. Men samme princip gælder, som for de spanske: det er små huse med fokus på naturlige vine i høj kvalitet – og i små mængder. Typisk lidt væk fra de mest hyppede områder. 

Hos HvadDrikkerManTil kender vi vores huse og besøger dem så ofte som muligt – dertil kommer en naturlig interesse for at nørde druer og vine – f.eks. ved at dyrke et regionskort over DO Penedes, hvor vores fantastisk boble-hus holder til. Interessen for mad og vin har også ført til to Sommerlieruddannelser hos Vinakademiet.

Bundniveauet er højt i butikken. Vi har ikke dårlig vin, og priserne starter også ved omkring 100kr. Kan du få billigere vin. Sikkert – vi har bare ikke fundet noget, som vi syntes er godt nok. Det er vigtigt, at vinen er god, for vores kundebase er lille, så du må ikke blive skuffet, når du handler vin hos os. Vi vil nemlig rigtig gerne have, at du kommer tilbage. Derfor passer vi ganske enkelt godt på dig!

Og husk du må ikke tage fejl: naturlige og økologiske vine er ikke naturvin per se, det behøver slet ikke smage funky bare fordi det er økologisk og efter bæredygtige principper. For sådan skal vin være lavet, hvis vi skal have det på hylderne. 

Punkt nummer to er maden vi spiser til vinen. Først og fremmest: hvis du har lyst til at drikke noget bestemt til maden, så er dit valg det rigtige. Sådan er det bare! Skulle du dog have lyst til at lege med match mellem vin og mad, så har vi sat opskrifter og vin sammen, der alt andet lige går godt sammen. Det søde og det salte. Det mineralske med det salte. Tanniner og proteiner. Syre med syre. Smagsnoter af bestemte smage, der går igen i mad og vin. Vine der har undergået en malolaktisk gæring, og dermed går godt til mejeriprodukter og meget meget mere. Det giver dig mulighed, for at prøve mad af, der er god til vinen – og da vi elsker at lave mad, så får du opskrifter i stride strømme med dit vinkøb hos os. Vores match er dog altid på et overordnet niveauer, da opskrifter og smage afhænger af mange andre ting også.

Den tredje og sidste årsag til, at vi syntes, at vi er det rigtige valg som din vinpusher er simpelt: du kan stole på os! Vi prissætter ikke vinen, så vi kan lave fantastiske tilbud. Hos os er prisen den samme uanset om du køber 1 eller 6 flasker; og vælger du at handle et sted, hvor du sparer 40%, hvis du køber 12 flasker, så husk, at du ikke spare noget som helst – du betaler faktisk bare den rigtige pris for varen.

Skulle det vise sig, at du ikke kan lide vinen, så kan du altid sende uåbnede vine retur, så får du pengene tilbage.

Det manglede da bare.

Vi håber du vil prøve vores vine og vores koncept. Vinen finder du i øvrigt ofte på Michelin-restauranter i Spanien. Vi leverer også vine til Michelin-restauranter i Danmark, lokale fysiske vinbutikker, restauranter, virksomheder og til steder, hvor der sættes pris på vin med personlighed.

Du finder også vores vine i Stormagasinerne Censuum, hvor vi har shop-in-shops. 

Husk når du sætter mad til din vin, så behøver det ikke være på Michelin-niveau – bare vinen er det, og det er den, når du har købt den hos os 🙂

Tak for handlen.

Sebastian, Mads & Henrik

Lanceringen af HvadDrikkerManTil blev i august 2018. Det tog omkring et år, fra konkret idé til online med de første vine og opskrifter. 

Vi benytter os af gode samarbejdspartnere for at sikre en god oplevelse – ikke mindst Hartrodt, Skanderborg, som står for al logistik og Nina Højgaard Jensen, tidl. chefsommelier på Kong Hans og vinder af sølv ved VM 2019 for sommerliere, som har fundet et par af vores vine. Nina har i øvrigt også vundet DM for Sommeliers et par gange.

Vores vine finder vi gennem netværk, vores samarbejde med nuværende vinbønder, (vin)rejser hvor vi kører områder tyndt og smager på alt vi kan komme i nærheden af, besøg på restauranter i udlandet – men vi får også eksperthjælp, så vi sikrer os, at vinen har den kvalitet, som den skal have. Flere af vores vine er blevet os anbefalet af en mindre lokal spansk distributør, som har fokus på terroir, økologi og bare god smag.

Næsten alle vine var ved lancering fra Spanien. Siden er der kommet et par til fra Frankrig, Østrig og Tyskland – men vores hovedfokus er Spanien, som uomtvisteligt måske er det vinland, hvor der sker mest lige nu; og hvor pris/kvalitet er næsten ude af proportioner, hvis du f.eks. tager til Arribes.

Fra starten af har vi også et klart fokus på sherry og sherry-druerne. Der er både virkelig høj kvalitet til fair penge, men også bare god sherry, som ikke koster alverden. Der er også lige den lille håndfuld, som koster lidt mere, til ham eller hende, der ved, hvad de vil have.

Du finder også en stor del af vores vine hos R9 Wine, Drueklubben og naturligvis Censuum-stormagasiner, hvor vi har shop-in-shops.