Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere

Om os

Om os

I Danmark er der omkring 900 vinimportører og et utal af vinbutikker, og selvom vi i Danmark er glade for vin, så er det et uhørt højt tal for et lille land som Danmark! Tag dertil det simple faktum, at kvaliteten af vin er steget markant de seneste år, så burde der faktisk ikke være en årsag til, at du sidder her og læser om HvadDrikkerManTil. Heldigvis er det ikke helt så simpelt!!

HvadDrikkerManTil bygger på nogle simple principper, der er med til at gøre os lidt anderledes, end så mange andre. Det drejer sig reelt om grundproduktet: vinen; men maden vi spiser til vinen og sidst men ikke mindst måden du handler med os på er begge helt afgørende for os.

Lad os starte med hjerteblodet: vinen.

En stor kærlighed for Sherry førte til et naturligt fokus mod Spanien, som er blevet vores klare hjemmebane.  Traditionelt set var Spanien måske et lidt kedeligt og forudsigeligt vinland, der historisk også lod kvaliteten falde i forhold til et ønske om volumen. Men der sker noget i Spanien i disse dage  – og det er ikke kun i nordvest-Spanien, der oplagt er et af de mest omtalte vinområder lige nu. Det gælder nemlig hele Spanien inkl. øerne og den vestlige del af Spanien, hvor fokus på kvalitet er helt i top.

Den korte historie er, at unge vinmagere opsøger gamle og tilgroede/nedlagte vinmarker i søgen efter billigt land, hvor de kan dyrke hjemmehørende druerne. Det får dem til at opsøge områder som Salamanca, Montsant, Arribes, Ribeira Sacra, Bullas, Ribeiro, Rioja Alavesa, Bierzo og mange andre “udkantsområder” i Spanien. Her ender de unge vinmagere typisk i bjergene og med gamle vinstokke, der blev sat flere generationer tilbage. Dermed er der forudsætninger for noget stort!

Den nye generation vil gerne lave vin, der afspejler og respekterer jorden, druen og historien på stedet og den naturlige fremstillingsproces – og pludselig står vi med vin, som er nyskabende. For selvom de laver vin som i gamle dage, så høster den nye generation af vinmagere typisk meget tidligere end før, disciplinen i kælder og mark er høj og vinificeringen er også bare anderledes med fokus på ny viden, renlighed, men også “low-intervention” og naturligvhed er i fokus. Det giver typisk syre, frugt, personlighed og friskhed til vinen – og enkelt sagt en helt fantastisk vin til en virkelig lav pris.

Vi har så bredt os lidt udenfor Spanien, og har også en håndfuld huse fra Frankrig, Italien og Tyskland. Men samme princip gælder, som for de spanske: det er små huse med fokus på naturlige og økologiske vine i høj kvalitet – og i små mængder. Typisk lidt væk fra de mest hyppede områder.

Hos HvadDrikkerManTil kender vi vores huse og besøger dem så ofte som muligt – dertil kommer en naturlig interesse for at nørde druer og vine – f.eks. ved at dyrke et regionskort over DO Penedes, hvor vores fantastisk boble-hus holder til. Interessen for mad og vin har også ført til to Sommerlier-uddannelser hos Vinakademiet og en WSET L3 uddannelse.

Bundniveauet på vinen er højt i butikken. Vi har ikke dårlig vin, og priserne starter også ved omkring 100kr. Kan du få billigere vin? Sikkert – vi har bare ikke fundet noget, som vi syntes er godt nok. Det er vigtigt, at vinen er god, for vores kundebase er lille, så du må ikke blive skuffet, når du handler vin hos os. Skulle du stå med en flaske, som der enten er fejl på, eller som du ikke kan lide, så skriv – vi finder ud af noget! Vi vil nemlig rigtig gerne have, at du kommer tilbage. Derfor passer vi godt på dig!

Og husk du må ikke tage fejl: naturlige og økologiske vine er ikke funky naturvin per se, det behøver nemlig slet ikke smage funky, bare fordi det er økologisk og efter bæredygtige principper. For sådan skal vin være lavet, hvis vi skal have det på hylderne. Det var/er egentlig ikke en dogme, men når vi smager på vin, som vi kan lide, så er det altså bare sådan, at det hænger sammen.

Punkt nummer to er maden vi spiser til vinen. Først og fremmest: hvis du har lyst til at drikke noget bestemt til maden, så er dit valg det rigtige. Sådan er det bare! Skulle du dog have lyst til at lege med match mellem vin og mad, så har vi sat opskrifter og vin sammen, der alt andet lige går godt sammen. Det søde og det salte. Det mineralske med det salte. Tanniner og proteiner. Syre med syre. Smagsnoter af bestemte smage, der går igen i mad og vin. Vine der har undergået en malolaktisk gæring, og dermed går godt til mejeriprodukter og meget meget mere. Det giver dig mulighed, for at prøve mad af, der er god til vinen – og da vi elsker at lave mad, så får du opskrifter i stride strømme med dit vinkøb hos os. Vores match er dog altid på et overordnet niveauer, da opskrifter og smage afhænger af mange andre ting også.

Den tredje og sidste årsag til, at vi syntes, at vi er det rigtige valg som din vinpusher er simpelt: du kan stole på os! Vi prissætter ikke vinen, så vi kan lave fantastiske tilbud. Hos os er prisen den samme lave pris uanset om du køber 1 eller 6 flasker; og vælger du at handle et sted, hvor du sparer 40%, hvis du køber 12 flasker, så husk, at du ikke spare noget som helst – du betaler faktisk bare den rigtige pris for varen, når rabatten er på.

Skulle det vise sig, at du ikke kan lide vinen, så kan du altid sende uåbnede vine retur, så får du pengene tilbage.

Det manglede da bare.

Vi håber du vil prøve vores vine og vores koncept. Vinene finder du i øvrigt ofte på Michelin-restauranter i Spanien og Tyskland. Vi leverer også vine til Michelin-restauranter i Danmark, lokale fysiske vinbutikker, restauranter, virksomheder og til steder, hvor der sættes pris på vin med personlighed, men vores fokus er den her lille platform, som du besøger lige nu.

Husk når du sætter mad til din vin, så behøver maden ikke være på Michelin-niveau – bare vinen er det, og det er den, når du har købt den hos os 🙂

Tak for handlen og besøget.

Sebastian, Mads & Henrik

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.