Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere

Fortolkninger – dansk risotto….en kornotto?????

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

For mig er noget af det sjoveste i et køkken at tage en klassisk ret og ændre på konstruktionen, så retten enten afspejler en anden årstid (f.eks. sommer Vs vinter), en anden region (en dansk risotto) eller blot en anderledes vinkel (f.eks. rustik vs. gourmet).

En omskrivning af en klassik italiensk anti-pasta ret, som jeg første gang lavede for en 4-5 år siden er melon med parmaskinke. Jeg har ikke set denne version andre steder, men den er lækker i den danske sommervarme, hvor melonsuppe og sprød parmaskinke skaber rammerne for denne perfekte tapas. Du kan se opskriften på verdens nemmeste velkomstsnack her.

melon og parma

En anden fortolkning jeg kastede mig over i weekenden er risottoen. En risotto er jo ellers genial, men da vi netop lige er kommet hjem fra en tur, som gik til Piemonte, så er smagsløgene sat til italiensk, men omvendt er det også nu, at de danske råvarer er helt i sync. Derfor udfordringen som skulle forbinde den italienske ret med den danske sommer.

Jeg startede med at finde nogle forskellige kornsorter som var tænkt som erstatning for risene. Dernæst stod den på et besøg til en ostehandler, hvor vi sammen fik smagt os frem til en dansk ost, som skulle erstatte parmesanosten. Valget faldte på en høstost.

Vi var 7 til spisning, og den samlede ingrediensliste så nogenlunde sådan her ud:

2 dl perlebyg

2 dl perlespelt

2 dl perlerug

1 lille løg, fint snittet

1 bundt forårsløg, hakket

1 håndfuld frisk mynte

4-5 håndfulde bælgede ærter

1 håndfuld persille, hakket

1 håndfuld karse

125 gram høstost (revet)

50 gram smør

6-8 grønne asparges

1 l kyllingefond

1 glas hvidvin

Da perlerug skal have ca. 5 minutters længere kogetid end de to andre korntyper startede jeg med at riste rug’en af i en tykbundet gryde med lidt olie og smør. Derefter kogte jeg dette separat i 5 minutter.

Spelt og byg kommes i gryden sammen med en spiseskefuld smør og en god sjat olie. Dertil kommes løget også i. Efter 2-3 minutter hældes hvidvinen i, og på dette tidspunkt kommes den forkogte rug også (tilbage) i gryden. Når hvidvinen næsten er væk, skal der en kop hønsefond i. Rør rundt og når fonden næsten er væk, hælder du igen lidt mere fond i. Bliv ved med dette i ca. 15 minutter. Når dine korn er færdige (skal have bid), så kommer du ærter, mynte, asparges, forårsløg, ost og det sidste smør i. Rør rundt. Smag til med salt og peber.

Ved servering kommer du persille, karse og lidt revet høstost ovenpå.

En ny klassiker blev født – og på samme måde som en risotto kan laves på 100 forskellige måder, så kan denne også tilpasses svampesæson, fiskefangst, hang til rødvin eller andet sjovt.

Om retten ligefrem skal hedde kornotto er ikke helt vedtaget endnu, men  må overvejes nøje!

Vi drak i øvrigt en hvidvin fra den spanske bodega Laus (Chardonnay) fra 2012. En ok vin til maden, og netop da kornotto ikke er nær så cremet som en risotto, så går Chardonnay godt til denne ret.

Sorry, no content found.
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.