Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere

Nytårsmenuen 2014 - med noter af fisk og champagne

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Det er naturligvis ikke årets vigtigste menu – men det er årets sidste, så det må jo godt sidde i skabet. Må indrømme, at jeg ikke er helt på plads med menuen endnu, men der er nogle tanker, som leder i retning af fisk og champagne. Om ikke andet så for inspirationens skyld følger her en råskitse over nytårsmenuen anno 2014. Du finder iøvrigt 2013'eren her.

Kaviar burde indgå – men det kommer næppe til at ske. Til gengæld er fiskeæg absolut en mulighed. Det er nok lige tidligt nok med stenbiderrogn, da sæsonen reelt først starter januar/februar – men du kan dog være heldig at støde på dem. Ellers er både lakse- og ørredrogn lækre alternativer. Og de er i sæson!

Til fiskeæg hører der blinis til. Her er opskriften på verdens bedste blinis, som er lavet på bl.a. kogt kartoffel. Opskriften skulle oprindeligt stamme fra Lauterbach og Kock. Alternativet til en blinis (hvis du finder stenbiderrogn) er i øvrigt en let kartoffelsuppe. Det smager fantastisk.

blinis1

Efter blinis, lakserogn, rødløg og creme fraiche skal der torsk på tallerkenen. Jeg overvejer lige nu to alternativer:

  • Rimmet torsk med en senneps & kapers mayo. Hertil tynde skiver af radiser, karse samt kartoffelstrimler a la spaghetti formet som fuglereder og friturestegt.
  • Torsk på tre måder (cerviche, dampet og friturestegt i panko-rasp) med bitre urter og en mild sennepsdressing.

Min fornemmelse er, at vi bagefter skal have en ravioli. Jeg kender ikke indholdet af "pakken" endnu – men sidste år var det denne fasan-ravioli, der kom på bordet. Måske indholdet skal laves af havtaskefars denne gang. Det vil sige hakket havtaske rørt med mascarpone, citron, dild og persille. Dertil en lille hvidvinssauce.

Kæresten har bestilt rødt kød og rødvin – så her bevæger vi os nødvendigvis væk fra fisken og laver en lille omgang bouef bearnaise. Vi har en flaske Psi liggende, og ved skiftet fra fisk til rødt kød er dette givetvis et godt bytte – selvom det altid gør lidt ondt at stille champagnen væk (det bliver iøvrigt en Bollinger i år).

Desserten ligger ikke på plads endnu. Men det bliver nok noget med is og chokolade – på en eller anden måde.

 Andre gode ideer til en god aften:

Blåmuslinger som forret. Opskriften er lige her.

muslinger

Jordskokkesuppe med torsk som forret. Opskriften finder du her.

jordsokkesuppe

Noget med risotto som tilbehør til hovedretten. Smager altid fantastisk og opskriften er her (med svampe) - dog som selvstændig hoved/forret.

risotto

Godt nytår herfra - og husk der skal masser af spændende vine på bordet, når det nu er årets sidste aften!

Velbekomme,

Madkonstruktøren

Sorry, no content found.
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2023 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.