Gastroland blev født en kold vintermåned i oktober 2013. Gastroland er mine noter om mad og vin. En del af dette er opskrifter, men også oplevelser med mad og vin fylder en del i Gastroland.
Min tilgang til mad er enkel. Jeg bruger meget gerne friske råvare, som er i sæson, og så jagter jeg den gode smag. Risotto med svampe; beuf bearnaise; bolognese med en god parmesan; kylling i stegeso; grillet fisk med citron; osso buco; ceviche på torsk; muslinger dampet i hvidvin; pasta med hvidløg & chili serveret med god olivenolie, sort peber og parmesan er alle eksempler på forholdsvis simple retter, men hvis de rette råvare bruges, og den rette tid til selve tilberedning investeres i maden – så er smagen helt fremme. Og det er det, som jeg søger, når jeg laver mad: De små noter som gør forskellen, og som får smilet frem i ansigtet.
Når jeg laver mad, så vil den samme ret typisk være lidt forskellig fra gang til gang. Specielt når vi taler gryderetter, lager, marmelade, surt, syltning, saucer, salater og det rustikke køkken, så er de fleste målenheder for ingredienser cirka-mål. I bund og grund gør det næppe den store forskel, da det er vigtigt, at du altid smager maden til, inden du serverer. Husk balancen mellem det sure, søde, salte og bitre – så går det ikke helt galt.
Det er min erfaring, at tilsmagning er nemmere, hvis du har et glas vin i hånden, imens du laver maden!
Jeg håber, at du kan finde lidt inspiration på siderne.
Du er altid velkommen til at kontakte mig på redaktionen@gastroland.dk både hvis du har ris eller ros – eller hvis du ønsker et form for samarbejde.
Alternativt kan du kontakte Gastrolands webmaster på sebastianwfunder@gmail.com.
Henrik
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.