De bedste spisesteder i Palma de Mallorca er naturligvis ikke en statisk ting. Restauranter som var gode i 2018, er muligvis ikke på niveau igen i 2019, og omvendt er der hurtigt nye steder, som dukker op. Men står du og skal på en lille sviptur til Palma de Mallorca, så har vi her fundet vores bud på nogle af de bedste spisesteder i Palma de Mallorca – dog er Michelin-restauranterne ikke medtaget.
Palma de Mallorca er absolut en smuk og charmerende by. Gamle bydele, små kringlede gader, store pladser, stand, vand og masser af mad og vin. Der er alt mulig grund til at tage på en smuttur, og gør dig selv den tjeneste, at blive i Palma. Ikke noget med at smutte ud ad kystvejen for at bo ved stranden eller at tage toget direkte til Soller uden at tilbringe minimum 24 timer i Palma de Mallorca.
Af de testede restauranter er der tre, der skiller sig markant ud. Det drejer sig om El Camino, El Nautico og Tast Club. Tast Club og El Nautico er begge en del af en restaurant-gruppe, der hedder Tast.
El Camino er muligvis et af de hotteste steder i byen. Man kan ikke bestille bord, så når du kommer, bliver du bedt om at gå ned bagest i restauranten, hvor du over en drink kan stå sammen med mange andre, der også venter på pladser. Men benyt lejligheden: de tilbyder en god Manzanilla sherry på glas!
På El Camino er der ingen borde – det er en lang bar, som vel har plads til mellem 30 og 34 personer. Bag baren laves der mad og hældes vin op i højt tempo. Niveauet er tårnhøjt! Vinkortet er ikke så stort men indeholder nogle absolut klassiske vine – bl.a. Atlantico fra El Paraguas, som du naturligvis kan købe hos HvadDrikkerManTil lige her – så du har den vin, som du har brug for på El Camino. Deres kroketter er muligvis de bedste, som vi har prøvet på Mallorca. Vi gav den gas, og det kostede omring 800 kr. for 2 personer. Men det kan gøres langt billigere. Der var ganske enkelt en af de bedste tapasoplevelser, som vi har haft i lang tid i Spanien!
El Nautico ligger helt ude på spidsen af en mole. Den er lidt svær at finde, og du skal egentlig ind i en anden bygning først, for at bevæge dig ovenpå første sal for at finde denne lille perle. Få et bord udenfor, hvor de blå og hvide kakler, udsigten over havnen og den første klasses servering og mad ganske enkelt er i en klasse for sig selv. Vi spiste frokost og fik bl.a. reje ceviche og en virkelig lækker brut natur, men vi holdt os til et par enkle retter. Pris omkring 500 for to personer.
Tast Club ligger i det gamle kvarter. Her skal du bestille bord, ellers er det umuligt at få plads. Lokalerne er flotte, og både udvalg af mad og vin er godt. Restauranten er fyldt med expats og turister, så det skal du lige være i stand til at se bort fra. Prisniveauet er også i den absolut høje ende, men kvaliteten er god!
Lige under de klart tre bedste oplevelser kommer der et par stykker, som også leverede over middel!
Wineing er en hyggelig tapasrestaurant, hvor der i den grad er fokus på vinen. Der er omkring 40 vine på glas, og det fungerer ved, at du selv går op til en automat og får lidt i glasset. Du kan vælge mellem fire påfyldninger, hvor den mindste mest er en smagsprøve. Genialt koncept med vinen. Maden var ok, og betjeningen hyggelig og vedkommende, men dog ikke så skarp i eksekveringen. Prismæssigt kan det hurtigt løbe op, når du kan få Vega sicilia på glas.
Skråt over El Camino ligger El Bandarra. Dette er et virkeligt lokalt sted. Heller ikke her kan du bestille plads, og de fleste pladser er rundt om baren, der står midt i lokalet, men der er også pladser ud over disse. Maden er udforskende. Vi fik bl.a. æg sous vide. En lidt blævret ret. Men ellers var maden på højt niveau, vinkortet er fint og stemningen helt i top.
Men der var også et par steder som skuffede. OMBU ligger ellers højt på diverse lister og bliver bredt anbefalet. Jeg har før spist på søster-restaurant FORN. Besøget på FORN var i 2017, og forventningerne til OMBU var høje. Men her var niveauet på maden bare ikke godt nok. Vi lod to ud af fire tapas være stort set urørte. Tjeneren spørger ind, men udover en pæresnaps på husets regning var der ingen reaktion. De har et glimrende vinkort, som også var medvirkende til, at vores besøg på OMBU endte med at være turens dyreste spiseoplevelse, men også et af de dårligste.
Og ellers er der jo et hav af tapassteder, hvor du kan drikke et glas vin eller øl imens du lige får en gang Piemontes Padron for at holde sulten nede imellem måltiderne. Hvis du er til øl, så prøv den lokale Rosa Blanc. En øl i IPA-stilen, der frisker og slukker tørsten på en lækker måde!
Når du kommer hjem, og bare skal i gang med at lave tapas, så har vi naturligvis samlet en bunke lige her.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.