Skip to content

Skal du have soja i rullen? Den ultimative forårsrulle!

Vi kender alle den der oliebandit fra den lokale grill, som kaldes en forårsrulle. Forårsrullen fra grillen kan smagsmæssigt variere fra nærmest uspiselig til at være ret ok – specielt, når der er masser af soja og chilisauce til rullen. Mindes en del fredag eftermiddage, hvor rullerne blev indtaget sammen med en fredagsøl, efter at ugens sidste time på gymnasiet var afsluttet, på den lokale grill-cafe. Grill-cafe er givetvis også en 80-90 ting, tror faktisk ikke helt, at de kan findes præcis, som de var i de gode gamle dage – eller måske er jeg blot blevet for gammel??

Tilbage til rullen. En forårsrulle stammer fra Asien. Du kan finde den (og afarter) i diverse køkkener fra bl.a. Thailand, Kina og Vietnam. I Danmark stammer rullen fra Daloon. Og nej: Daloon er ikke et lille land i midten af asien, men en madproducent, som fandt et hul i markedet og udnyttede det smart med et resultat, som faktisk ikke er så super spændende. Heldigvis er rullerne faktisk ikke så svære at lave selv – men er lidt tidskrævende. Det gør at Daloon kan springes over og din egen version kan præsenteres.

Overordnet set er der to typer: den rå og den stegte (friture).

Den rå er absolut en sund, hyggelig og velsmagende måde, at få stillet sulten på. Det fungerer typisk ved, at familien samles. Midt på bordet står der en skål med vand og en masse skåle med grøntsagsstave, stegt kylling, fisk, okse el. lign. Fremgangsmetoden er nem. Skålen med vand bruges til at blødgøre rispapiret i. Rispapiret skal blot i skålen i 3-4 sekunder. Derefter pakker du rispapiret med de friske grøntsager, kødet/fisken og masser af krydderurter (ramsløg, koriander, thai-basilikum, mynte m.m.). Til sidste rulle du rullen stramt og dypper den i sur-sød sauce, soja og/eller sød chilisauce.

Men den rå rulle kan ikke helt stå distancen, når den skal konkurrere med en rulle, som har været i en frituregryde. Du finder opskriften på en sprød rulle lige her. I sommers have vi en lastbil fuld med studenter forbi huset. De fik fadøl, og masser af disse friturestegte ruller – de gik som varmt brød…eller hedder det gik som varme ruller???

Velbekomme. Skal du have soja i rullen??

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % rabat på dit næste køb