Skip to content

Skank mig her og skank mig der – Lam eller Gris?

Forleden havde jeg en god gammel ven på besøg. Jeg vidste fra starten af, at maden skulle gå hånd i hånd med en flaske (eller to) lavet på Shiraz. Det er en drue, som åbner forholdsvis mange muligheder, men en simmerret baseret på lam tænkte jeg, var fod i hose.

Ergo blev det lammeskank. Den detaljerede opskrift finder du her, men ellers var fremgangmetoden enkel – og inspireret af Brd. Prices opskrift. Det betyder, at du tager en skank, og pakker den ind i sølvpapir. Inde i pakken har du (udover skanken) også et halvt glas hvidvin, krydderurter og grøntsager.

Hele herligheden sættes ind i ovnen ved 160 grader i 3 timer. Efterfølgende åbnes pakken forsigtigt, så saucen ikke løber ud. Serveres med en god kartoffelmos lavet på smør, kartofler og et par persillerødder.

Engang imellem er lammeskank bare ikke maskulint nok – så skal den stå på skank af gris. Her skal der spises masser af peberord og sennep til.

 

I glasset har du masser af øl. Indstilles radioen på tyrolermusik kan du næsten forledes til at tro, at du sidder i Munchen til Oktoberfestival. Opskriften finder du her – hvis du altså er til svinet

Velbekomme

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % rabat på dit næste køb