Der var friske landæg fra æggepusheren forleden – og det betyder løbende spansk tortilla. Det er lavet før, og du finder en opskrift her, hvor den også er med svampe. Men ellers er den hurtige og klassiske version a la Gastroland:
Det er en absolut klassiker, og det er smag i særklasse!
Forleden blev den kombineret med to andre klassiske spanske tapasretter: Tomatbrød og kylling i hvidløg.
Tomatbrød er en nem servering. Find er brød frem, som har et par dage på bagen. Rist det i ovnen. Gnid et hvidløg på den side, så det bliver revet. Tag ren solmoden tomat, skold den gerne, og gnid tomatten godt ind i den ru side oven på det revne hvidløg.
Pollo al ajillo er heller ikke det sværeste dyr i junglen at få fanget. Kyllingelår marineres i hvidvin, timian og hvidløg. Svits den på panden med en masse hvidløg og slut af med at have den i ovnen indtil lårene sidder lige i skabet. ABC-opskriften finder du her.
Det hele serveres gerne med en simpel grøn salat og en god spansk rødvin. Vi drak en Jaros fra Ribera del Duero.
En nem og lækker ret til en fredag eller lørdag aften. Tapasbordet kan med fordel udvides til at indeholde lidt spanske oliven, manchego ost og spansk pølse. Så er der ikke et øje tørt!
Skål og velbekomme.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.