Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Blomkål i ovn – med parmasan, brunet smør og tørret skinke

Blomkål i ovn er en super nem ”tøm-køleskabet-ret, når du ligger inde med et blomkål. Dertil kommer at retten smager det godt! Kan bruges både som selvstændig ret, men også som tilbehør. En opskrift med italienske rødder og noter.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Start med skære de to løg i tynde ringe og sæt dem over i en gryde med halvdelen af smørret. Lad dem blive gennemsigtige og få nøddesmagen frem.
  2. Pluk dit rengjorte blomkål i små buketter og skær skinken op i mindre stykker.
  3. I bunden af et ovnfast fad fordeles de stegte løg og parmaskinken. Riv c. ¼ af en muskatnød over og læg blomkål ovenpå. Slut af med at fordele den sidste smør i små klatter oven på blomkålen og riv parmesanen oven på.
  4. Det hele skal i ovnen i ca. 10-15 min ved relativ høj varme – ca. 180-200 grader.

    Noter om maden

    Den oprindelige italienske opskrift er uden muskatnød og uden parmaskinken, men til gengæld med persille. Du kan også prøve at putte lidt kapers ovenpå inden du sætter fadet i ovnen.

    Hvad drikker man til?

    En hvidvin som er lavet på chardonnay. Den burde kunne understøtte nøddesmagen.

     

Blomkål i ovnen

Det skal du bruge:

1 stort blomkål (eller hvad du nu har liggende)

25-40 gram parmesan

50 gram smeltet smør

2 løg

3-5 skiver parmaskinke eller lignende

Lidt revet muskat

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.