Dag 1: Bønnerne skal blødes op. Det tager typisk 12-24 timer. Du kan også bruge bønner fra dåse.
Dag 2: Nu skal kokken have et glas hvidvin i glasset, og så går vi i gang. Først skal de udblødte bønner koges. Husk de skal moses, så de skal ikke have bid. Følge vejledningen på posen og gi den lige lit ekstra. Gem lidt af kogevandet.
De hele krydderier varmes på en pande og laves til støv i en morter. Kom de hele fed hvidløg og den tørret chili i også.
Chop din chorizo i mindre stykker og rist på en pande.
Køl bønnerne ned og få fat i en stavblender. Hæld 1 dl. olie i bønnerne sammen med de knuste krydderier. Blend løs. Hæld lidt af kogevandet i massen. Start bare med 1/2 dl. Riv skallen af citronen og put i. Smag til med slat og peber. Hvis massen er ru, så hæld lidt mere olie i. Du kan også bruge smeltet smør.
Når du serverer maden, så start med at lægge bønnemassen på et fad. Fordel choizo og artiskokker over bønnemassen. Slut af med hakkede krydderurter.
Artiskokken kan godt gøre vinmatch lidt svært, men vi skal have fundet nogle vine med smag og fylde. Prøv med den hvide
250 gram kogte hvide bønner. Følg instruktionerne fra posen, hvis du bruger de tørrede.
200 gram chorizp
250 gram syltede artiskok
God krydret oliven olie
Håndfuld persille, dild, koriander
Karse
2 fed hvidløg
1 tørret chili
1/2 citron
Hele korianderfrø, kardemommekapsler og spidskommen. ca 1 teske af hver
Du har ikke tilføjet noget til kurven.