Cubano sandwich'en er næsten hovedpersonen i filmen Chef, hvor Jon Favreau spiller gourmet-kokken som (gen)finder sig selv som menneske og kok igennem en food-truck, hvor de laver cubansk mad - ikke mindst den sandwich som kaldes Cubano. Cubano sandwich er fantastisk, og har alt, hvad en sandwich bør indeholde. Den er dog ret tidskrævende, ikke mindst fordi en væsentlig del er en nakkefilet (eller svinebryst) som er tilberedt helt specielt. Kødet kan også laves som pulled pork (se iøvrigt opskrift på pulled pork lige her)
Start med at se filmen, drøm om din kommende Cubano sandwich og få så åbnet en flaske vino, så vi kan kommen igang!
Vi starter med køddet, hvor det laves som en marineret grisesteg. Marinaden hedder mojo og stammer naturligvis fra Cuba:
Den her ret kan bruges til et buffetbord, som selvstændig servering til et frokostbord (som alternativ til en flæske/ribbensteg), til havefesten eller til når drengene kommer forbi til bold, og virkelig skal have det ultimative.
Men i mens kødet er i ovnen, så kan du jo evt. se filmen Chef og lure de små trick. Den kan lejes mange steder - og er f.eks. lige her hos Blockbuster.
En kold øl er ikke at fornægte, men Vagüera fra Alvar de Dios er et frækt glas hvidvin til (næsten) alle griseretter, Camino'en fra samme hus vil også være god med frugt og syre - men hvis du er til sherry, så skal der Amontillado i glasset!
Det skal du bruge:
Derudover per sandwich:
Du har ikke tilføjet noget til kurven.