Mad smager bare bedst, når kokken har et glas vino i glasset. Når du har styr på det, så kan vi gå i gang.
Rengør dine grøntsager
Skær græskar, kartofler, gulerødder og løg i grove tern.
Sautér dem i olivenolie sammen med hvidløg, chili, spidskommen, citrontimian og ingefær i en stor gryde, indtil alt begynder at dufte og gerne har lidt svitses farve.
Tilsæt bouillon, og lad det simre i 25–30 minutter, til grøntsagerne er møre.
Tilsæt den græske yoghurt direkte i gryden, inden du blender, det giver en silkeblød, cremet tekstur.
Blend suppen glat, og smag til med appelsinsaft, citronsaft, sherryeddike, salt, cayennepeber og peber.
Steg chorizoen (som du har snittet i mindre stykker) sprød på en pande. det gør du imens suppen koger. Det tager lidt længere tid, ind du lige tror. Så sæt bare i gang, når du går i gang.
Server suppen toppet med sprød chorizo, fintsnittet spinat og et drys friskrevet citronskal og appelsinskal.
Serveres med godt brød til. Du kan bruge en grøntsagsbouillon, hvis du vil lave den vegetarisk.
Suppen har en blød, cremet struktur med sødme fra græskar og gulerod, fedme fra yoghurt og krydret varme fra chili og chorizo-pølsen. Citrus og eddike tilfører frisk syre, mens citrontimian og skal giver en aromatisk topnote. Den rå spinat en lille smule bitterhed. Så vi skal have en hvidvin, der kan komme hele vejen rundt, og her specielt klare den tykke konsistens med græskar-sødmen. Gerne floral. Gerne syre. Gerne brugt fad for lidt struktur.

1 Græskar - Hokkaido
2 bagekartofler
2 løg
2 fed hvidløg
1 appelsin
sherryeddike
olivenolie
1 citron
1 rød chili
frisk citrontimian
1 tsk. spidskommen
1 tsk. ingefær eller frisk
4 gulerødder
1l hønsebouillon
2 dl græsk yoghurt
1 stor håndfuld frisk spinat
1 god chrizopølse

Du har ikke tilføjet noget til kurven.