Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Jordbær med fløde - som mousse med tuiles

En frisk og ganske nem sommerdessert – specielt når jordbær er modne er dette en specielt lækker dessert.

Det drikker du til

Sorry, no content found.

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og skær jordbær i mindre stykker (gem 4-6 af de flotteste til pynt). Put jordbær i en gryde (og lad gerne det vand, som sidder på efter rengøringen komme med i gryden). Hæld sukker og vaniljesukker med i gryden. Lad det koge i 15-20 minutter. Pisk igennem for at få en mere ensartet konsistens. Når det er kølet lidt ned tilsættes de udblødte husblas. Stil på køl.

Pisk fløden godt – men skal stadigvæk være blød. Hæld ren jordbærsirup i glassene. Kun lige nok til at dække bunden, Bagefter vender du fløden i den nu afkølede jordbærgrød (men stadigvæk lune grød)  – og hælder forsigtigt i dessertglassene. Dæk og stil på køl i minimum et par timer.

Nu skal der laves tuiles. Disse er en 1-1-1-1 opskrift. Det vil sige lige meget af det hele. Et mellemstort æg vejer ca. 50 gram. Start med at røre det luftige og piskede æg sammen med melet. Hæld det smeltende smør i og pisk flormelis i til sidst. Lad hvile i 20-30 minutter.

Træk din dej ud på noget bagepapir. Her kan du lade kreativiteten råde og forme præcis den form, som du gerne vil have. Det skal blot være tyndt. Stilles i en ovn ved 180 grader i 5-7 minutter.

Noter om maden. Desserten kan laves med alle typer af bær; og du kan også variere opbygningen af selve dessertglasset: mousse-grød-bund etc.

Du skal bruge (6 personer):

600 gram modne jordbær

3 dl fløde

1 spsk. vaniljesukker

50 gram rørsukker

3 udblødte husblas

Tuiles:

1 æg (pisket sammen til en let masse)

50 gram hvedemel

50 gram smør (smeltet)

50 gram flormelis (her med chokoladesmag)

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2023 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.