Sådan gør du:
Alt skal vaskes og skæres i mindre stykker. Det hele (minus husblas) puttes i en stor gryde. Det eneste vand, som du skal bruge, er det sidder på frugten.
Kog det hele op stille og roligt og lad det koge indtil bær er kogt ud. På billedet er jeg kun halvvejs.
Et enkelt husblas udblødes i koldt vand og kommes i gryden. Kog op igen.
Til sidst skal det hele i skoldede glas og husk at tragt og grydeskeer også skal under det kogende vand.
Skyld de skoldede glas med atamon og fordel marmeladen.
Det hele kan holde sig et pænt stykke tid, hvis det står mørkt, og alle redskaber har været rene.
Noter om maden – solbær gør ikke alene at marmeladen får en flot dyb farve, det giver altså også lige et lille twist af mørk dejlig smag.
Det skal du bruge (til 5-6 pænt store glas):
1,5 kg jordbær
0,5 kg rabarber
200 gram solbær
300 gram ribs
1 husblas
6 dl rørsukker
Du har ikke tilføjet noget til kurven.