Sådan gør du
Nu er det her jo egentlig en kombineret mad og vin butik, men vil alligevel anbefale, at du starter med at skænke et glas kold øl op til dig, når du går igang. Du skal jo alligevel åbne en øl, som delvist skal bruges i dejen.
Find din pandekagepande frem. Sådan en er uundværlig i situationer – ikke mindst i situationer som denne her. Brug lidt mere end ½ dl dej per pandekage, men også mindre end ¾ dl. Bag ved middelhøj varme, og husk der skal lidt smør på panden, hver gang der kommer en ny portion dej på panden.
Pandekagen skal vendes, når der begynder at komme lidt struktur i kanterne.
Noter om maden – kardemomme er også lækkert i pandekagerne. Men ellers skal de spises med lidt is og lidt sukker.
Prøv en super sød sherry (PX), specielt hvis du finder noget tilbehør, som er sødt. Ellers kan en Cream sherry være rigtig god.
Det skal du bruge:
4 dl sødmælk
4 dl kærnemælk
1 dl pilsnerøl
½ tsk. salt (lidt afhængig af størrelsen på din teske)
Skallen af en citron revet fin
250 gram hvedemel
Korn fra 1 stang vanillin – skrabet og blandet med lidt sukker
80 gram sukker
6 æg
Smør til stegning
Du får ca. 15-20 pandekager ud af denne her opskrift.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.