Sådan gør du
Hvis du er heldig og dine kastanjer er friske, så skal du starte med at få disse i en ovn. Skær et kryds i toppen og læg dem på et saltlag i et fad, som kan komme i ovnen. Varm dem i ca. 30 minutter ved 180 grader.
Imens dine kastanjer er i ovnen, laver du din pastadej, og stiller den på køl pakket godt ind i film.
Skær fasanbrysterne af fuglen og smid dem på en varm pande med skindet nedad. På den varme pande har du udover olivenolie også hvidløg, timian, rosmarin og pancetta i små stykker. Steg skindet sprødt og drys med masser af salt og peber. Efter 3-5 minutter vender du kødet og steger videre. Smid gerne et par klatter smør på panden under stegningen.
Når der er ca. 5 minutter tilbage, smider du dine svampe på panden med et sidste skvat olivenolie og lidt mere salt og peber.
Panden lader du stå på varmekilden, smider fasanens lår på panden, og steger dem helt i gennem – ca. 7-8 minutter på hver side. Når de er færdige, er det er en lille ekstra smagsprøve til kokken – det smager himmelsk!
Imens du smager på din fasan, tager du din store kokkekniv frem, og skærer fasanbrysterne i små stykker. Bagefter hakker du alle ingredienser (kød, pillede kastanjer og svampe) i endnu mindre stykker, og blander 3-4 spiseske mascarpone i blandingen. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Rul din pastadej ud i tynde plader, og udstik formene til raviolien. Jeg bruger en diameter på 7 cm. Placer en stor teskefuld fyld på de udstukne ravioli og sørg for, at der både er svampe, fasan og kastanjer i alle. Placer forsigtigt den anden side oven på og luk med pegefingeren. Brug en gaffel til at lukke fast rundt om fyldet.
Find din største gryde frem og bring vandet i kog – husk saltning. Raviolien skal koge i ca. 3 minutter. Imens den koger varmer du en pande med smør og rosmarin op. Heri vender du raviolien 1 minut til sidst.
Server med frisk parmesan og friskkværnet peber.
I glasset har du en Barolo eller Barbaresco.
Velbekomme!
Noter om mad
Her skal du passe virkelig godt på, at din fasan ikke får for meget. Den skal også i raviolien og koges 3-4 minutter – så den skal være rå i midten, når du tager den af panden!
Hvis du ikke får brugt alt fyldet, så skal du ikke fortvivle, det smager himmelsk på et stykke toastbrød dagen derpå.
Det skal du bruge (4 personer)
1 fasan af normal størrelse
50 gram pancetta
Mascarpone (eller fløde)
Hvidløg
200 g blandede svampe
2 håndfulde kastanjer
Frisk rosmarin og timian (2 kviste af hver)
Smør
Olivenolie
Du har ikke tilføjet noget til kurven.