Sådan gør du
En hyggelig og nem ret at få stablet på benene, så nem at det er vigtigt, at du får hældt lidt vin op til kokken fra starten af.
Noter om maden
Franskmanden vil gerne hælde lidt Cognac i farsen – det gør den absolut ikke ringere.
I stedet for at få slagteren til at hakke kødet, så tag de hele stykker kød med hjem og hak det med en kniv. Det bliver resultatet bedre af – og er i øvrigt også sådan den klassiske tatarversion i Piemonte laves (hvor den stort set kun består af olie, citron, salt og peber – men så skal den hakkes med kniv!).
Du kan også vælge at skrabe kødet af. Afgjort den mest delikate måde at spise denne ret på.
Til en så fransk ret, drikker du selvfølgelig en fransk rødvin. Vi foreslår Canal de Grands Piéces. Men du kan også prøve den frugtdrevne Camino fra Alvar de Dios eller en tør hvid fra Østrig.
Det skal du bruge:
500-600 gram friskhakket oksekød med meget lav fedtprocent. Fortæl din slagter, at du laver tatar og bed ham om at hakke det på stedet.
2 æggeblommer
3 spsk. ketchup
2 spsk. sennep (Dijon)
4 spsk. hakket kapers
4 spsk. hakket cornichoner
1 spsk. Worchester sauce
1 tsk. Tabasco
1 håndfuld friskhakket persille
1 løg, hakket super fint
Salt og peber
Tilbehør 1 kg kartofler, 4-5 fed godt hvidløg , olie og så masser af rosmarin.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.