Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Stenbiderrogn på hvid pizza med jordskokker, rosenkål og rygeostcreme

Stenbiderrogn på pizza ogrodfrugt er sikker favorit, men typisk laver jeg den med kartofler og med masser af cremefraiche. Her en lidt anderledes version (jordskokkepizza), som kan lidt det samme, men alligevel er lidt anderledes.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du:

Hæld et glas koldt hvidvin op – pizza laves bedst med en kop vin inden for rækkevidde.

  1. Få lavet din pizzadej, så den kan hvile lidt.
  2. Ryge- & ricottaost
    Bland din ryge- og ricottaost. Smag til med lidt citronskal, salt og peber. Jeg bruger lidt mere ricotta end rygeost, men blandingsforholdet er ikke så afgørende, dog er det rygeosten, som smager af mest – det skal du lige huske.
  3. Jordskokkerne
    Vask og rens dine jordskokker. Find hjemmets farligste redskab frem – Mandolinjernet, og snit jordskokkerne super tyndt. Lad dem trække tildækket af vand i 10 minutter, hæld lidt citron ved, så de holder farven.
  4. Rosenkålblade
    Pil nogle rosenkålblade af. Her er et smart trick, at du kan kære lidt af stokken nedefra, og så falder bladene fra af sig selv. Skær ikke for meget af gangen. Hæld lidt olie og saften fra en halv citron over bladende og smag til med salt og citron. Lad det trække i 15 minutter.
  5. Rul din pizza ud. Brug ostecremen som dække på din pizza. Læg jordskokkeskiverne ud på din pizza og stil den på en super varm pizzasten i din ovn, som står på max. Lad den stå i 5-10 minutter, alt efter hvor tyk du har lavet den.
  6. Når pizzaen er færdig, så kommer du de råsyltede rosenkålblade og stenbiderrognen på din pizza. Du kan med fordel også putte lidt mere ostecreme på din pizza.

    Noter om maden

    Brugs majsmel når du ruller din pizza ud. Det giver en super sprød bund.

    Hvad drikker man til?

    Her drikker du en lidt sprød hvidvin til. Agás do Tempo er et smukt match, når der nu er både ryge- og ricottaost på din pizza.

Det skal du bruge: til 2 pizzaer 

Pizzadej – her en opskrift som giver 3-4 stykker

200 gram stenbiderrogn (renset og tilsmagt med lidt citron og salt)

100 gram rygeost

150 gram ricotta

4-5 hele rosenkål

6-7 rensede jordskokker (lidt efter størrelse)

1 økologisk citron og lidt god olivenolie

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.