Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Sveskeis – is på syltede svesker

Is med syltede svesker eller sveskeis. Uanset navnet er det her en super opskrift til at afslutte Morten Aften med. Men kan også trækkes frem til en julefrokost eller som alternativtil en dessert en juleaften, hvis du ønsker at bryde med klassiske.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du:

Start med at lave en portion af grundisen (skal dog ikke køres på ismaskinen endnu). Her brugte jeg lidt mindre sukker, end hvad der ellers står i opskriften – men ikke meget, måske blot 20 gram mindre.

Bring vand og rørsukker i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Hæld cognac ved samt strimlerne af appelsinskallen. Sluk for varmen; nu skal sveskerne i. Lad det gerne trække i nogle timer, hvis muligt natten over (på køl). Efter et par timer smager du på en af sveskerne, og du kan her tilpasse en smule med cognac og mere appelsin eller lidt vand.

Det hele køres på en ismaskine. Jeg brugte sveskerne hele, de bliver revet lidt op i ismaskinen, men ellers skær dem i halve. Hvis du ikke har en ismaskine skal det i en fryser, og du skal tage den frem en gang i timen og røre lidt rundt.

Når retten serveres drysser du hakket chokolade over.

Noter om maden brug gerne økologisk rørsukker i isen, det giver en lidt mere mørk farve. Du kan erstatte cognac med lidt mere bløde alkoholiske drikke – f.eks. portvin.

I glasset har du en dessertvin fra Alvear Pedro Ximenez fra Spanien. Den er sød, fed og smager af svesker. Gastroland har tidligere givet den 5 stjerner, til sveskeis er vi vel nærmest på de seks. Et perfekt match!

Julefrokostdessert

Det skal du bruge (dessert til 4-6 personer):

1 portion grundmasse til isen – du finder gastrolands husopskrift her

½ poser svesker uden sten

11/2 dl rørsukker

5 dl vand

Skallen af 1 økologisk appelsin revet i strimler

1/2 – 1 dl cognac (lidt afhængig af, hvor mange børn der skal spise med)

25 gram revet mørkt chokolade

 

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.