Sådan gør du
Der er lidt småarbejde, som skal laves, inden du kan putte svinet i ovnen. Så hæld gerne et lille glas øl eller rødvin op til kokken.
- Start med at putte 4-6 enebær, 2 stjerneanis, 1 nellike og en spiseskefuld salt i din morter og få det hakket fint op.
- Snit skindet på skanken i tern og gnid krydderiblandingen ind i skanken.
- Put skanken ind i en varm ovn (cirka 220 grader) og “grill den af” – det tager ca. 10-15 min. Bagefter skruer du ovnen ned til 100 grader.
- Efter ca. 1 ½ time tager du skanken ud af ovnen og putter rodfrugterne i det ildfastefad sammen med salvie, persille, olie, salt, peber og æblerne. Overhæld fadet med 1 glas vand eller mørk øl. Stil hele herligheden i ovnen igen ved 120 grader.
- Efter en time tager du skanken ud, og lader hvile i 15 min. I mens skruer du op for ovnen, så rodfrugtrene får den sidste varme.
- Til sidst skal skanken i ovnen ved høj varme/grill. Hold øje med skanken, så den ikke brænder på. Her skal den ikke have meget mere end 5-8 minutter – men pas på den ikke brænder på.
- Som tilbehør laver du en salat af spidskål, æble, gulerødder, persille, lidt citronsaft og olivenolie. Drys salaten med nogle græskarkerner eller lignende lige inden servering.
Server det hele med en gang græsk yoghurt rørt op med lidt salt, peber. Dertil gerne peberrod og sennep.
Noter om maden
Du kan udskifte vandet med et glas mørk øl, dermed får du en mørkere og mere sød smag i til dine rodfrugter. Det går godt til din svineskank
Hvad Drikker Man Til Svineskank?
I glasset har du en mørk øl, en syrerig rødvin med frugt eller riesling. Faktisk kan en albarino fra Rias Baixas også gå godt til det her – f.eks. PAI