Sådan gør du:
Start med at skære svampene i stykker, så de ca. er 1 cm i tykkelsen. Find en lille gryde og smelt sukker i vand og eddike. Tilsæt chili, timian, hvidløg og svampe. Lad det koge op, og skru ned for blusset til 3. Lad det simre i 5-6 minutter, hvorefter du slukker for varmen.
Lad dine svampe trække i marinaden et par timer.
Servers som tilbehør til en bøf, ovenpå en hjemmelavet pizza eller som her på en tallerken med bresaola, parmesan, kørvel og evt. lidt citron.
Lav evt. en større portion og stil i et i sylteglas. De kan fint holde sig en måned eller to, hvis du har benyttet rene redskaber. Men sørg for at få timianen ud af glasset.
Noter om maden Du kan fint få svampene til at smage af, hvad du gerne vil. Skru ned/op for en given smagsgiver eller tilføj et nyt element. Her er eddiken f.eks. meget tydelig.
Ofte er syltede svampe en ingrediens, som du bruger til at skabe balance til en mere fad ret. Som på billedet, hvor det er skåret okse, der skal have en ekstra dimension. Men syrligheden er der, så brug vine med minimum middel på syre. Det kunne være Fusco, hvis du skal have noget rødt eller Choremes fra Paul Meunier, hvis du jagter hvidvin.
Det skal du bruge (tilbehør til fire personer).
1 pakke portobello svampe med ca. 5-6 svampe
1 dl sukker
2 dl vand
1 dl æbleeddike
1 chili
2-3 kviste timian
5 sorte peberkorn
1 hvidløg
Du har ikke tilføjet noget til kurven.