Der bliver talt meget om det ”nye” Spanien i dag i takt med at ”Udkantsspanien” og lokale druer find frem til de danske kunder, men faktum er dog, at det ”nye” Spanien (i et vinperspektiv) faktisk bare er en afspejling af, hvordan vin blev lavet for mange år tilbage.
Vi har taget fire eksempler med på Det Nye Spanien den 29. september, hvor vi skal smage druer som pansa blanca, palomino, juan garcia og mencia. Mencia’en indgår i et såkaldt field-blend, hvor et virvar af røde og hvide druer er med i flasken, præcis som planterne blev sat for 70-80 år siden og som dengang blev vin virkelig lavet på marken!
Ud over det røde field-blend smager vi en rød fra DO Arribes, en hvid fra det nordlige og meget lille DO Alella samt en orange fra DO Arribes. Alle har ingen eller lidt svovl tilsat – og alt er naturligvis øko.
Alle vine stammer fra små huse, hvor vi har tætte bånd til – og vi har også huset El Hato y el Garabato fra Arribes med online, så du kan høre direkte fra dem, hvad det nye Spanien er i deres perspektiv. De øvrige huse er Mario Rovira (Akilia) og Alvar De Dios. Med andre ord tophylden af den nye unge generation af vinmagere.
Udover vinene sørger vi også få en let anretning med spanske lækkerier.