Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat til din kylling, smørstegte rødspætte eller på dit smørrebrød er et must. Selvom du snildt kan købe en ganske god agurkesalat i butikkerne, så slår det dog aldrig en hjemmelavet version - og det tager ikke ret lang tid.

Sådan gør du

Agurkesalt er jo en lille ret, men det skal jo ikke forhindre kokken i lige at få et glas vin imens maden laves.

Sådan gør du

  1. Start med rive din agurk i skiver og fordel dem på et rent klæde. Strø salt udover agurken, og lad det trække i 30 minutter.

  2. Korianderfrø, sukker og eddike koges op. Lad det koge i tre-fem minutter og køl lidt ned.

  3. Vask salten af agurken og pres forsigtigt det sidste vand ud af agurkerne.

  4. Hæld lage og agurkeskiverne i et skoldet glas, som du først har skyllet i atamon. Din agurkesalat kan holde sig i mange måneder, hvis du stiller det køligt og mørkt.

Noter om maden

Hvis du har nogle dildfrø, så smid dem i din lage. Prøv også at putte noget fint hakket dild i agurkesalaten ved servering.

Hvad Drikker Man Til agurkesalt

Den megen syre i salaten kræver i princippet megen syre. En riesling vil typisk være god. La Ola fra Malaga er også tør med masser af syre. Du kan også gå modsat og prøve en hvid, tør sherry - hvor der ikke er syre.

Det skal du bruge:

2 agurker

1 håndfuld groft salt

4 dl eddike

2 dl rørsukker

2 spsk. korianderfrø

Atamon

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2025 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.