Om du følger vinruten eller Tour de France (når den rammer Alsace), så er den billedskønne Ribeauville en hyggelig lille by, der har rigtig meget at byde på – specielt, hvis du er glad for dejlig mad, fantastisk vin og smukke omgivelser.
Antallet af restauranter er mange, og langt de fleste er tilpasset turisternes smagsløg, så du kan forvente at finde Tartes Flambée eller på tysk Flammenkuchen de fleste steder sammen med nogle af klassiske opskrifter med svin som stammer fra området. Deres køkken er præget af det tyske, og eisbein og griseknæ findes i hobetal, men der er også masser af steaks og tatar. Men når du nu er i Alsace, så gå efter grisen – ikke mindst fordi, at det er her, at du finder maden, som passer til hoveddruerne, som dyrkes her: Riesling (og Pinot Blanc). De laver også rød, men reelt er der langt mellem de gode oplevelserne. I øvrigt de samme druer, som der arbejdes med på den tyske side – og hvor de nok også er kommet længere med de røde druer med deres spätburgunder.
Der er flere forskelligevinproducenter i Ribeauville, og i de omkringliggende små landsbyer, så det er bare om at komme igang. En af vinproducenterne, Domaine Lichtle, der iøvrigt producerer en virkelig dejlig og knastør riesling, har også en vinbutik i udkanten af byen. Modsat mange andre vinbutikker sælger de her også vine fra andre producenter og andre områder. Tag et kig forbi, du finder butikken på Avenue du Gén de Gaulle.
På samme gade ligger Au Relais des Ménétriers – det er byens eneste Bib Gourmand, og en menu koster fra omkring 30E. Men ellers er der mange andre restauranter på hovedgaden (Grand’Rue) i den gamle by del. Au Cheval Blanc tilbyder dejlige værelser, og deres restaurant er ok, dog var deres tatar lidt for våd. La Posta laver glimrende Tarte Flambée, men har dog et lidt begrænset vinkort, La Flammerie har også et lille, men ok vinkort, hvor de også sælger halve flasker (prøv Rieslingen fra Lorentz). Maden er meget den samme på tværs, og det er sjældent, at du oplever mad under standard. Det er trods alt Frankrig.
Det tager et hurtigt kørende Tour-felt under fem minutter at køre igennem byen, men hvis du kommer på disse kanter, så stop op og bliv en nat eller to i denne billedskønne lille by med de små snævre gader, gamle bindingshuse og masser af vin og mad.
Skulle du sidde hjemme i Danmark og ikke have nogle planer om en tur til Frankrig de næste par uger, så finder du her et par opskrifter, som bringer dig lidt tættere på det fantastiske land:
Salat med pære og gedeost – en salat som virkelig får dig til det franske.
Confit de canard – en klassisk bistroret.
Tatar – så bliver det ikke mere fransk.
God tur!
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.