Vi havde fornøjelsen af at besøge New York for ikke så lang tid siden. Byen er fantastisk på mange måde, ikke mindst byens udbud af spisesteder gør det super sjovt, at være på besøg i Æblet.
Her kommer lige et par hurtige does and donts, når du skal finde noget god mad i NY.
Den bedste madoplevelse på turen stod danske Claus Meyer for. Vi indfandt os på Restaurant Agern på Central Terminal. Flotte lokaler, lækker mad og allerede ejer af en Michelin-stjerne. Betjeningen var ikke helt på toppen, men både mad og vin opvejede dette. Vi fik bl.a. en rødkålsret med kartofler; laks med rugbrød og peberrodscreme og en super sprød ”fiskefilet m. remoulade”.
På Restaurant Agern går de imod de amerikanske traditioner, og skriver tydeligt at drikkepenge ikke modtages på menukortet. På sin vis ok, at de arbejder i den retning, men omvendt er det klart imod, hvad der er normen i det lokale samfund. Det er dog en tendens, som vi så på flere restauranter, men typisk dog mere afdæmpet og blot en besked om, at drikkepenge er inkluderet. På Agern frabeder de sig, at der betales lidt ekstra. Alt i alt er stjernen fuldt fortjent. Spændende vinkort, omgivelserne er i top og maden af høj kvalitet!
Den næstbedste oplevelse var også på en Michelin-restaurant. Denne gang var det på Gramercy Tavern. Gramercy Tavern anbefales bredt af gastromedier i New York, så det var en middag, som var imødeset. Aftenen var også en rigtig fin oplevelse, uden dog at sparke benene helt væk under os. Vi valgte den vegetariske 7-retters menu med tilhørende vine. Der var afgjort nogle spændende retter imellem, men generelt var niveauet under, hvad vi fra Danmark er vant til, når der tales om vegetarretter. Men restauranten er super flot, maden er vellavet, betjeningen fin og gode vine i glasset. Det kan varmt anbefales, men kun hvis du springer vegetarmenuen over. På tipping-siden arbejder restauranten lidt med samme koncept som Agern, dog er det her dog blot en tilkendegivelse af, at drikkepenge er inkluderet i priserne,
Den absolut dårligst oplevelse, som vi havde omkring mad i NY, var igen på en Michelin-restaurant. Denne gang var der tale om den spanske Andanada. En restaurant som har en stjerne, og som også bliver hypet flot i de lokale medier, men uha, her gik det galt. Møbler minder lidt om noget udendørs café-stil; noget af maden var ok, men der var mere end et par tapas, som var tæt på ikke at egne sig til servering. Jeg fik bl.a. et spejlæg omringet af svampe. Det lyder lækkert, men svampene var fra en dåse og det var ganske enkelt bare kikset. Friturestegte artiskokker, som var bløde og sejlede i olie. Bravas som var bløde. Et vinkort, hvor vin i glas bl.a. byder på en god Rioja, som Netto sælger til 69 kr flasken. Det skal så siges, at det er en af mine ynglingsvine til under 100 kr, men jeg forventer nok lidt mere, når jeg besøger en Michelin-restaurant. Andanada burde ikke have en stjerne, faktisk burde Andanada måske ikke engang have åbent for offentligheden.
Når du så ellers er i NY, så skal du naturligvis på en US Bar & Grill og have stor steak. Udvalget af restauranter er enormt i denne klasse, og vi gik ind flere steder fra gaden – og hver gang var vi glade. Du skal også forbi meatpacking distriktet, hvor du både kan finde store Biergartens, hippe restauranter og gode burgere. Vi fik vores burger på Bill’s Bar and Burger. Den holder!
Vi startede iøvrigt en enkelt dag med brunch på Mandarin Oriental Hotel, hvor billedet i toppen stammer fra. Udsøgt udsigt og udsøgt brunch! Efter sådan en brunch, så slutter du dagen af med at spise tacos på et af de mange Mexicanske spisesteder, hvor autenticiteten er helt i top! Det er ikke svært at se, hvorfor der kommer så mange nye spisesteder i DK, hvor der arbejdes med mexicansk mad.
Hvis du ikke kan vente med at besøge Agern, så prøv disse “fiskepinde”, som stammer fra en nytårsmenu på Gastroland.
God tur!
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.