godello-drevet blend fra Bierzo
125,00 kr.
baloiro smagte vi første gang på en meget lille og lokal tapasbar i Ponferrada, Bierzo – og der gik ikke lang tid, får vi smagte den igen på en anden lille tapasbar i Ponferrada. Ponferrada er hovedstaden i Bierzo, så med en tydelig præference for baloiro på flere små lokale restauranter, stod det hurtigt klart, at vi skulle smage noget mere fra Bodega Luzdivina.
Gården er etableret og drives af brødrene Javier og Miguel Angel. Deres fokus er godello og mencia. De arbejder økologisk og minimalistisk i kælderen, og det har de gjort siden de etablerede deres vingård tilbage i 2002.
baloiro er deres hovedvin, og det er i den grad også en lækker og tilgængelig vin, der bare smager godt med klar frugtprofil og en let olieret tekstur – godelloen fornægter sig ikke! baloiro er dermed mere tilgængelig end storesøsteren, der er på 100% godello, men storesøsteren byder på mere intensitet.
Druerne høstes manuelt og ser kun stål under hele vinifikationsprocessen. Mosten ligger sur lie; og du har da også bagerinoterne i næsen.
En god all-around til tapas eller buffet. En lækker salat en sommeraften er også oplagt, specielt hvis der er lidt olie over salaten.
125,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.