Normalt starter alle opskrifter hos os med et glas til kokken. Men pas på, for du skal bruge 3 dl vin til muslingerne (og du skal jo også have noget til maden). Enten åbner du to flasker, eller du tager et glas vand – og så går vi igang!
Vask kartoflerne. Skær dem i mindre stave, vend dem i olie og smid dem i ovnen ved 180 grader. Forvent 30-40 minutter før de er færdige.
Snit gulerod i små stave. Hak alt andet i små fine tern.
Vask muslingerne i rindende koldt vand. Fjern “skægget”. De åbne muslinger banker du let mod kanten på vasken – hvis de lukker sig, så skal de bruges. Ellers skal de ud.
Når kartoflerne mangler ti minutter, så går vi i gang.
Smid halvdelen af smørret i en tykbundet gryde sammen med lidt olie og grøntsagerne. Tænd gryden og lad det svitse af. Skru ned og gi det 2-4 minutter.
Tilsæt 3 dl vin (jeg ved det gør ondt), 2 dl vand, saften fra 1/2 til 1 citron efter størrelse og det sidste smør. Kog op og lad alkohollen fordampe.
Smid muslingerne i og læg låg på. Efter 3 minutter ryster du gryden. Efter 3 minutter mere er muslingerne færdige.
Spis pommes med lidt mayo og husk at have en ske med, så du kan spise suppen.
Korrekt: albarino. Men prøv også at lave det på riesling. genialt!
1 kg muslinger (her til to personer, men pas på du kan nok godt spise mere :-))
3 dl albarino
2 dl vand
2 stang timian
3 fed hvidløg
4 tomater
1 rød løg
1 bladselleri
1 stor gulerod
1 håndfuld persille
1/2 citron
3-4 kartofler per mand
25 gram smør
olie
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.