Du skal have åbne din Maury, og når den nu alligevel er åben, så tag hellere en lille mundfuld, så du ved, at den er, som den skal være.
Blommerne vaskes og skæres i kvarte.
Sæt en lille gryde på komfuret. Tilsæt vand, sukker, vaniljesukker, og den revne citron. Kog op. Når sukkeret er smeltet hælder du dine kvarte blommer ned i gryden sammen med 2 dl Falguarya.
Sæt til at koge op. Når det koger, så kan du i princippet tage det af, eller lade det koge 5 minutter mere, så du får alkohollen ud af marinaden. Er retten til voksne, så lad gerne alkohollen blive.
Det hældes på rengjorte marmeladeglas og lukkes.
Kan i princippet spises fra dagen efter. Smager bedre jo længere tid der går. Spis det sammen med en lækker kugle vaniljeis eller som element til et ostebord. Laver du specifikt blommerne til et ostebord, så lad dem koge lidt, så de bliver lidt mere bløde.
Du drikker naturligvis Falguarya fra Paul Meunier.
2 dl Maury – gerne Paul Meuniers Falguarya
1 dl vand
1 dl råsukker
1 tsk vaniliesukker eller endnu bedre en vaniljestang
8-10 blommer
1 økologisk citron, skallen af
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.