Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Cold cuts – rester med citron

I grillsæsonen sker det ofte, at vi står tilbage med et stykke oksesteg, når alle læner sig mætte og veltilpas tilbage. Et stykke oksesteg kan alt efter mægden bruges til meget, men hvis der ikke er så meget, så er det oplagt at bruge det til frokosten dagen efter som en form for roastbeefmad. Men du kan også gå en anden vej og få en lækker og nem aftensmad/frokostret ud af resterne.

Sådan gør du

Sådan gør du:

Skær oksestegen ud i de tyndeste skiver, som du kan klare. Hvis du er den heldige ejer af en pålægsmaskine, så er det nemt, ellers brug en brødkniv og gå i krig med kødet, når det er helt koldt.

De tynde skiver foldes pænt på et stort fad, hvorpå du river skallen af en hel citron ud over. Derudover skal der et par dråber olie på og godt med salt og peber.

Til de kolde kødskiver spiser du et lækkert brød og en grøn salat til.

Noter om maden. Citronen er et must, men du kan også drysse friske krydderurter henover stegen. Bredbladet persille er et sikkert tiltag. Du kan også gå i retning af den klassiske carpaccio med parmasanost.

I glasset har du en afkølet rødvin. Når kødet er koldt behøver det ikke være en klassisk okse-vin – men du går ikke galt med en kølig Pinot Noir fra Chile eller Sonoma.

Hvis du har drysset parmasan over, så skal du til Italien – prøv en Chianti.

Det skal du bruge:

1 stykke steg af okse

1 økologisk citron, som ikke er overfladebehandlet

God groft salt

Friskkværnet peber

Olivenolie

 

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.