Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Fiskefond på 60 minutter

Fiskefond på 60 min er faktisk et ret godt tids/kvalitets forhold. Det tager ikke længere tid, fra du starter med at rense fiskebenene, til du er færdig og står med din fiskefond i gryden. Du skal bare lige have fat i nogle fiskeben fra en fladfisk – spørg en fiskehandler dagen før, så lægger han/hun nogle til side til dig, når de fileterer fisk om morgenen hos fiskehandleren.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

Fiskefond kan laves med forskellige udtryk, her en relativ enkel ret.

  1. Start med at få smagt på din hvidvin.
  2. Smelt smørret i en gryde
  3. Imens smørret smelter smager du lige på hvidvin og går igang med at vaske dine grøntsager. Derefter skæres de i grove stykker.
  4. Dine grøntsager lægges i gryden sammen med det smeltende smør
  5. Svits i to-tre minutter.
  6. Hæld hvidvinen over. Når det koger flot igen skal alle de rengjorte fiskeben i gryden. Hæld kold vand over indtil det dækker.
  7. Kog op og skum fonden af for urenheder, hvis der kommer noget på overfladen. Når fonden har kogt ved lav blus i 20 minutter slukker du for varmen.
  8. Lad fonden stå i 15 minutter, hvorefter du hælder fonden igennem et fintmasket klæde/si.

Fiskefonden kan piskes op med lidt smør (usaltet) eller fløde, hvorefter du har en lækker fiskesauce.

Hvad drikker man til?

I glasset har du typisk hvidvin, når det drejer sig om fisk, men men tør sherry vil ikke være helt forkert

Noter om maden – prøv at koge et par tomater med (specielt hvis det skal indgå som en sauce i noget har sydeuropæiske noter) eller tilsæt evt. fennekel og kørvel, hvorefter du kan få noget lakridsagtigt ud af din sauce.

fiskefond fladfisk

Det skal du bruge:

2 kg fiskeben fra fladfisk (rødspætte, rødtunge, pighvar, slevthvar, skrubbe m.m.). Blodet skal være vasket bort. Du kan udskifte nogle af benene med fiskehoveder.

1 porre

1 stort løg

2 fed hvidløg

2 laurbærblade

8 sorte peberkorn

1 stor gulerod

1 stang selleri

1 pænt stort glas hvidvin (to hvis du også lige skal vandes)

1 håndfuld champignon

2-3 stilke citrontimian (eller almindelig timian)

4 stilke bredbladet persille

20-40 gram smør

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2025 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.