Sådan gør du
Fiskefond kan laves med forskellige udtryk, her en relativ enkel ret.
Fiskefonden kan piskes op med lidt smør (usaltet) eller fløde, hvorefter du har en lækker fiskesauce.
I glasset har du typisk hvidvin, når det drejer sig om fisk, men men tør sherry vil ikke være helt forkert
Noter om maden – prøv at koge et par tomater med (specielt hvis det skal indgå som en sauce i noget har sydeuropæiske noter) eller tilsæt evt. fennekel og kørvel, hvorefter du kan få noget lakridsagtigt ud af din sauce.
Det skal du bruge:
2 kg fiskeben fra fladfisk (rødspætte, rødtunge, pighvar, slevthvar, skrubbe m.m.). Blodet skal være vasket bort. Du kan udskifte nogle af benene med fiskehoveder.
1 porre
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
8 sorte peberkorn
1 stor gulerod
1 stang selleri
1 pænt stort glas hvidvin (to hvis du også lige skal vandes)
1 håndfuld champignon
2-3 stilke citrontimian (eller almindelig timian)
4 stilke bredbladet persille
20-40 gram smør
Du har ikke tilføjet noget til kurven.