150,00 kr.
Renacido betyder genfødt, og det er vel også tæt på en beskrivelse af, hvordan man har det efter at have smagt dette blend fra Galicien.
De hvide vine fra Galicien vinder frem, og det er ikke så underligt. Variationen er forholdsvis bred, også selvom druerne har en bestemt personlighed og karaktertræk.
Pablo Vidal har her benyttet druerne Treixadura 85%, Godello 10% og lidt Albariño y Lado; og vinen er reelt lavet til at få nogle år på bagen, inden den drikkes. 2016 er dog i den grad ved at vågne op, men kan også fint ligge nogle år mere.
Allerede nu får du fornemmelsen af en lille smule alder i de lidt olierede smagsnoter. Det er lækkert og oplevelse af modenhed er bare anderledes i forhold til rigtig meget andet hvidvin du finder idag. Renacido byder stadigvæk på både friskhed og er absolut en tør hvidvin.
Druerne er vokset op i en højde på mellem 150-300 meters højde på stejle skråninger og terrasser, der alle vender mod syd og sydvest.
Jordbunden er præget af grovkornet sand og skist – og det sætter nogle fine noter af mineralitet i vinen.
Fermentering ved lav temperatur og ingen malolaktisk gæring her.
Til sidst har den ligget i gamle burgte franske fade sur lie
2016’eren er udsolgt fra vinhuset – vi fik bare lige et par kasser til danske marked, så vi kan starte op inden 2017 frigives.
Spis noget lidt lyst mad med fylde og smag. Pablo er selv helt vild med stegte æg til denne her vin – det smager også godt. Men ellers prøv et confiteret svinebryst.
Renacido betyder genfødt, og det er vel også tæt på en beskrivelse af, hvordan man har det efter at have smagt dette blend fra Galicien.
De hvide vine fra Galicien vinder frem, og det er ikke så underligt. Variationen er forholdsvis bred, også selvom druerne har en bestemt personlighed og karaktertræk.
Pablo Vidal har her benyttet druerne Treixadura 85%, Godello 10% og lidt Albariño y Lado; og vinen er reelt lavet til at få nogle år på bagen, inden den drikkes. 2016 er dog i den grad ved at vågne op, men kan også fint ligge nogle år mere.
Allerede nu får du fornemmelsen af en lille smule alder i de lidt olierede smagsnoter. Det er lækkert og oplevelse af modenhed er bare anderledes i forhold til rigtig meget andet hvidvin du finder idag. Renacido byder stadigvæk på både friskhed og er absolut en tør hvidvin.
Druerne er vokset op i en højde på mellem 150-300 meters højde på stejle skråninger og terrasser, der alle vender mod syd og sydvest.
Jordbunden er præget af grovkornet sand og skist – og det sætter nogle fine noter af mineralitet i vinen.
Fermentering ved lav temperatur og ingen malolaktisk gæring her.
Til sidst har den ligget i gamle burgte franske fade sur lie
2016’eren er udsolgt fra vinhuset – vi fik bare lige et par kasser til danske marked, så vi kan starte op inden 2017 frigives.
Spis noget lidt lyst mad med fylde og smag. Pablo er selv helt vild med stegte æg til denne her vin – det smager også godt. Men ellers prøv et confiteret svinebryst.
Guia Peñin: 92P
Silver in BACCHUS International Competition (Spanish Union of Tasters)
Silver 90 Points in AKATAVINO CINVAS Awards (International Competition – Sommeliers of Spain)
91 Points Repsol Guide
150,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.