Retten er nok mere baskerlandsk end sydtysk, så vi hælder txakoli, viura eller albariño i glasset, så kokken er helt klar og alle sanser er vakt. Imens du tager første lille nip af vinen, så tjekker du lige, at ovnen står på 250-275 grader med almindelig oven- og undervarme, og at du har husket at putte pizza-/bagestenen ind i ovnen. Så går vi i gang, men husk din bagesten skal være brandvarm, når du går i gang med at bage dine flammkuchen.
Det første du skal gøre er at få dine røde peberfrugter ind i ovnen. De skal brændes af, så du kan fjerne skindet. Det tager 15-20 min, og når skindet er sort, så smider du dine peberfrugter i en pose og lukker.
Find røremaskinen frem. Start med at røre halvdelen af melet og vandet sammen. Tilsæt resten af melet, olien, bagepulver og salt. Det er vigtigt den er helt glat, når den er rørt færdig. Hvis du undervejs mener, at der skal mere mel eller vand i, så tilsæt meget små mængder. Den skal gerne have 10-12 minutter på røremaskinen.
Når dejen er færdig skal den hvile i 20 minutter. Derefter ruller du den ud i pizzastørrelse, men med en meget tynd bund på blot et par mm.
Imens dejen hviler, så kan du passende fjerne skind og kerner fra dine peberfrugter. Derefter skæres de i skiver på langs.
Fordel creme fraiche på din bund. Derefter stør du med rund hånd dine røde peberfrugter over og smider det i ovnen. Efter omkring 10 minutter tager du din flammkuchen ud. nu skal boquerons på. Slut af med at en god oliven olie og knust hvidløg.
Vi skal have fat i lækker hvid fra Spanien - eller måske fra den franske side af Pyrenæerne. Men oplagt, at du smager Tantaka - vin fra det nordligste Spanien, der er skabt til Pintxos-
Du før 4-5 tynde flammkuchen ud af opskriften
Dej:
400 gram mel
3 dl vand
3 spsk olivenolie
2 tsk bagepulver
2 tsk flagesalt eller 1 tsk fint salt
Fyld:
2-3 røde peber
20-30 boquerons
Creme fraiche 38%
Hvidløg
God olivenolie
Du har ikke tilføjet noget til kurven.