Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Flammkuchen/Tarte Flambée - klassisk med bacon, creme fraiche og løg

Den klassiske flade "pizza" fra Sydtyskland og Alsace er helt simpel i sit oprindelige udtryk - men det smager af meget mere. Et godt eksempel på, når 2+2 giver 5.

Sådan gør du

Vi skal til Pfalz og Alsace, så det er kun passende, hvis kokken lige starter med at tage et glas kold riesling! Imens du tager første lille nip af vinen, så tjekker du lige, at ovnen står på 250-275 grader med almindelig oven- og undervarme, og at du har husket at putte pizza-/bagestenen ind i ovnen. Så går vi i gang, men husk din bagesten skal være brandvarm, når du går i gang med at bage dine flammkuchen.

Find røremaskinen frem. Start med at røre halvdelen af melet og vandet sammen. Tilsæt resten af melet, olien, bagepulver og salt. Det er vigtigt den er helt glat, når den er rørt færdig. Hvis du undervejs mener, at der skal mere mel eller vand i, så tilsæt meget små mængder. Den skal gerne have 10-12 minutter på røremaskinen.

Når dejen er færdig skal den hvile i 20 minutter. Derefter ruller du den ud i pizzastørrelse, men med en meget tynd bund på blot et par mm.

Start med at smøre et lag creme fraiche ud på din flammkuchen. Fordel de tynde skiver løg og små strimler/stykker af din bacon. Forvent din flammkuchen skal bruge ca. 10 min. i ovnen for at bunden bliver helt sprød.

TIP: Start kun med at skære løg og bacon ud til den første. Så kan du nemlig skære resten lidt tykkere eller tyndere alt efter hvordan din første flammkuchen ender med at blive.

Din flammkuchen skal serveres direkte fra ovnen. Smid gerne frisk timian oven på og/eller karse.

Hvad Drikker Man Til Flammkuchen?

Gris, løg og riesling er en treenighed som næsten er ubrydelig, men du kan godt prøve med en albariño, der også byder på en let salthed. Eller en Txakoli måske. Men riesling er det helt sikre bud. Evt. med en lille smule restsødme eller den her lækre 1L riesling fra Bergdolt, Pfalz. Så løber du nemlig ikke sådan lige tør for riesling undervejs.

tarte flambee

Du får 4-5 tynde flammkuchen ud af opskriften

400 gram mel

3 dl vand

3 spsk olivenolie

2 tsk bagepulver

2 tsk flagesalt eller 1 tsk fint salt

Fyld

0,5 l fed creme fraiche. Gerne 38%

4-5 løg skæret på tværs og så i meget tynde skiver på langs

Ca 150-200gram god røget bacon fra en gris med krølle på halen

Frisk timian (gerne citron) og eller karse

Udstyr: meget gerne en pizzasten

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2025 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.