Sådan gør du:
Inden du får fisk og kul på fingrene, så starter du lige med at hælde et lille glas af din Manzanilla op, som du også skal have til fisken, inden du tænder for din grill.
Derefter er det faktisk lige til:
Imens fisken trækker, tager du brødet af grillen. Riv et hvidløgfed ovenpå den ene side. Derefter ½ tomat på samme måde.
Serveres med en klat smør ovenpå kartoflerne i sommerens lune aftenstråler – ikke et øje er tørt!
I glasset har du en tør sherry Manzanilla som med de salte noter trækker dig mod sydeuropas vande – eller en mineralsk hvidvin fra nordspanien, som med friskhed og syre går godt til fisken,
Noter om maden
Kan reelt laves på mange forskellige fisk. En ørred eller makrel vil også passe glimrende ind i opskrifter.
Det skal du bruge (2 personer)
1 glas sherry Manzanilla eller hvidvin
2 foreller
1 citron som er halveret
1 lille bundt krydderurter af persille, dild og oregano
10-12 nye og små kartofler
2 skiver daggammelt brød som har lidt tykkelse
1 fed godt hvidløg
1 stor moden tomat
God olivenolie
Lidt smør
Salt og peber
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.