Tør, mineralsk og cremet weissburgunder til kylling og fiskeretter med dybde.
159,00 kr.
Den første vin vi smagte fra Bergdolt var Mineral. Mineral er husets entry-weissburgunder, og allerede der vidste vi, at vi var faldet over en Weingut, der kan noget helt specielt udover deres dejlige og tørre rieslinge. Mineral er en dejlig hvidvin, men Mandelberg demonstrerer, hvad det vil sige at lave stor hvidvin på Petit Blanc eller Weissburgunder, som det hedder i Tyskland.
Caroling Bergdolt trådte til i kælderen i 2008, og dermed er det nu niende generation, der skaber vin i den lille by Duttweiler i Pfalz på Bergdolt Lamprecht. Carolin har stået for omlægning af produktionen til en økologisk og biodynamisk vinproduktion, der tager udgangspunkt i de traditionelle arbejdsgange i vor moderne tid med respekt for jorden.
Bergdolts serie af Weissburgunder er fantastisk - og Bergdolt er iøvrigt det eneste Weingut, der har en Weissburgunder på James Sucklings "Top100 German Wines 2018". Det siger også en del.
Mandelberg er en sydvendt mark med en blid hældning. Jorden er dyb og frugtbar. De fuldt modne druer plukkes forsigtigt, hvorefter mosten spontant fermenterer på rustfri står. Mosten ligger på gærresterne i ni måneder for at sikre optimal udvikling af mosten og dennes aroma.
Resultatet er en elegant og delikat vin med noter af kvæde, melon og æbler. Dertil en let mineralitet, der er indarbejdet i en nærmest nøddeagtig cremethed.
Det her er ikke en lillesøster til en Chardonnay, som nogle beskriver en Pinot Blanc. Det her er en selvstændig vintype, der fortjener et langt større kendskab, end hvad druen oplever idag.
Mandelberg passer bredt til mange madtyper. Fisk og kylling og er perfekt til denne lækre vin, der inviterer til et ekstra glas.
Den første vin vi smagte, da vi besøgte Bergdolt-Lamprecht for første gang var Mineral. Mineral er husets entry-weissburgunder, og allerede der vidste vi, at vi var faldet over en vinmagerinde, der kan noget helt specielt med weissburgunder-druen. Mineral er en lækker og ren hvidvin, men Duttweiler Mandelberg demonstrerer, hvad det vil sige at lave stor hvidvin på petit blanc eller weissburgunder, som det hedder i Tyskland. Ganske enkelt.
Carolin Bergdolt trådte til i kælderen i 2008, og dermed blev Carolin niende generation, der skaber vin i den lille by Duttweiler i Pfalz på det gamle kloster Bergdolt Lamprecht. Carolin har stået for omlægning af produktionen til en økologisk og biodynamisk-inspireret vinproduktion, der tager udgangspunkt i de traditionelle arbejdsgange i vor moderne tid med respekt for jorden. De er certificeret efter EU-standard.
Bergdolts serie af weissburgunder er ret fantastiske, og Bergdolt er da også den eneste, der har haft en weissburgunder på James Sucklings "Top100 German Wines 2018". Udover Weissburgunder er også bobler Carolins helt store passion, og de laver fantastiske bobler - f.eks. deres Brut Nature. Deres sekt på weissburgunder har i øvrigt vundet "Bedste tyske sekt på en Bourgogne-drue" i Fallstráff.
Mandelberg er en sydvendt mark med en blid hældning. Jorden er dyb og frugtbar. De fuldt modne druer plukkes forsigtigt, hvorefter mosten spontant fermenterer på rustfri stål. Mosten ligger på gærresterne i ni måneder for at sikre optimal udvikling af mosten og dennes aroma.
Resultatet er en elegant og delikat vin med noter af kvæde, fersken og citrus. Dertil en let mineralitet, der er indarbejdet i en nærmest nøddeagtig cremethed med flot fylde og balance.
Sammen er både Mineral og Mandelberg spændende bekendtskaber i vinglasset; og de viser på trods af niveauforskelle, tydeligt hvordan weissburgunder kan være både forførende og præsentere jorden, når den er i hænderne på en, der ved, hvordan det skal gøres. Her er det ikke en lillesøster til Chardonnay, som nogle beskriver Weissburgunder-druen. Det her er en selvstændig vintype, der fortjener et langt større kendskab og seriøsitet, end hvad druen oplever idag. Kombineret med jorden på Mandelberg og den minimalistiske tilgang i kælderen er dette ganske enkelt et flot bekendtskab.
Duttweiler Mandelberg passer bredt til mange madtyper. Fisk og kylling og er perfekt til denne lækre vin, der inviterer til et ekstra glas. Men også hvid fisk med en tyk og cremet sauce vil være smukt.
Gastro, April, 2020 "Denne vins næse oser af kvalitet. Den er afdæmpet og i balance og har ikke behov for at prale. I stedet svæver de elegante noter af fersken, citronskal og mandel op af glasset og stimulerer næseborerne uden at prale af sine brede skuldre. Det samme gør sig gældende i munden, hvor den danser let og elegant hen over tungen, dog uden at man er et sekund i tvivl om, at det er en vin med en ekstrem koncentration. Det er en hamrende elegant vin, der sammen med sin elegance ligeledes har fylden og vægten til at ledsageeksempelvis pighvar med hollendaise. Den er purung, og jeg vurderer, at den kan blive endnu større om 5-10 år; et scoop til prisen." Rasmus Palsgård.
159,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.