Sådan gør du
Start med at rense og skære alt til. Dine asparges skal knækkes, løget snittes fint og blomkålshovedet plukkes til mundrette stykker.
Sæt din pande over på middel varme og pisk dine æg, lidt salt og peber let sammen imens olien tager varme. Når olien er varm, svitser du dine løg og tilsætter æggemassen efterfølgende. Sluk for varmen.
Fordel asparges, blomkål og skinke i din frittata og stil den i en forvarmet ovn (180 grader) i 20 minutter.
Server med frisk karse ovenpå din frittat med et groft stykke brød til og evt. en grøn salat.
I glasset har du en hvidvin som kan klare dine asparges. Det betyder friskhed og neutralitet. En kold pinot grigo fra det nordlige Italien vil ikke være helt dum, men en grüner veltliner fra Tyskland/Østrig sidder lige i skabet.
Noter om maden. Hvis du vil have lidt mere fylde i maden, så kan en kold nykogt kartoffel meget fint passes ind i æggemassen.

Du skal bruge (3-4 personer):
- 1 bundt store friske grønne asparges
- 1/2 blomkålshoved
- 3-5 skiver røget skinke
- 10-12 æg – alt efter størrelse
- 1 løg – gerne nyt dansk
- Karse
- Olie, salt og peber

Du har ikke tilføjet noget til kurven.