Sådan gør du
Gedeostesalat, glæd dig, den smager himmelsk! Med et glas vin i hånden inden du starter tilberedningen er det bare endnu mere perfekt
Start med at skære skiver af osten, som du bagefter placeres oven på brødet. Smid i ovnen i ca. 5 minutter.
Tag den hele pære og skær 4-5 skiver af pæren. Et af stykkerne skulle gerne have selve stilken med. Grill skiverne på en grillpande – ca. 2 min på hver side. Imens klargøres resten af ingredienserne.
Find en tallerken frem. Fordel de spæde salater, den snittede fennikel, den rå pære og rødløget rundt på tallerkenen. Dernæst placeres brødet med den varme gedeost ovenpå salaten og derefter den grillede pære. Slut af med fintrevet citronskal, valnødderne og finthakket persille.
Inden serveringen hældes marinaden over (5 spsk. olie, 3 spsk. eddike, 1 spsk. senep og 2 spsk. sukker + salt og peber)
Chili og honning er altid godt at komme ovenpå osten, inden du putter den i ovnen.
Hvad drikker man til?
En sherry der spiller godt op mod osten. Det gør vores Manzanillaer alle sammen. Men du kan også gå mod hvidvin, hvor en Sombrilla fra El Paraguas med noter af pære vil matche retten rigtig fint. Cremetheden fra sur lie produktionsmetoden vil også gå godt til osten.
Det skal du bruge:
½ rulle gedeost
Lidt blandet spæde salater
1 stor pære
8-10 valnødder
¼ fennikel
½ rødløg
Brød
Olie, eddike, sennep, sukker, salt og peber
1 citronskal
1 Håndfuld persille
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.