Hjemmelavet rullepølse handler om koordinering og planlægning, for så er det ikke så svært at lave hjemmelavet rullepølse, men det tager tid! Få åbnet en flaske sherry – den kan fint holde sig de par dage, der går, fra du begynder at lave din rullepølse, til du serverer din rullepølse.
Dag 1: Du skal have fat i et svineslag (eller et lammeslag). Få din slagter til at fjerne skindet, eller fjern det selv. Det er ikke så svært. Gnid 2 spiseskefulde salt ind i kødet. Pak det godt ind i film og lad det står 24-28 timer.
Dag 2: Fjern de største fedtklumper på slaget og skær det til, så det er nogenlunder kvadratisk. Vask saltet af. Hak persille og løg super fint. Varm de hårde krydderier på en pande og knus dem. Bland krydderier og persille. Fordel blandingen i slaget. Derefter rulles slaget stramt sammen, og du snurrer madsnoren rundt om.
Rullepølsen placeres i en suppegryde med lidt suppeurt i vandet også. Brug det du har af porre, timian, gulerødder, selleri eller andet. Herligheden skal småsimre i 2-3 timer. Hvis du har en øl stående, så hæld gerne den i også.
Bagefter skal rullepølsen i pres. Den kan være i en rullepølsepresser, som koster ca. 100-150 dkr. Selvom du ikke laver hjemmelavet rullepølse med sky hver weekend, så kan en presser også bruges til andre sjove ting (men hvad tænker du nu). Du kan også vælge at placere rullen mellem to spækbræt og stille noget tungt ovenpå. Lad den stå i pres i 24 timer.
Når pølsen er færdig i pres, så skærer du den over, vakuumpakker og fryser ned.
6-8 timer inden servering (men gerne dagen før så du er helt sikker på, at din sky stivner), skal du lige have lavet din egen sky. Det er ikke bare nemt, det er super nemt og løfter lige retten til et andet niveau, når din egen sky er med.
Du tager 4 dl. vand, ½ dl soya, ¼ dl. engelsk sauce, 2 oksebouillonterninger. Bringes i kog og smag til. Dette er super vigtigt, da der virkelig skal noget smag ind i vandet! Fem husblas opblødes i koldt vand og røres i den varme sky. Lad det hurtigt koge op igen. Stilles på køl. Efter en times tid fjerner du fedtet som har lagt sig på toppen og det hele stilles på køl igen.
Hjemmelavet rullepølse med hjemmelaver sky på godt rugbrød med sennep, løg og karse vil stille selv de mest kritiske “pålæg-personer” glade!
Et trick (som jeg dog ikke selv har benyttet) går på at lægge et par husblas ind i stegen. Det skulle holde den godt sammen, når du skærer den ud
Hvad drikker man til hjemmelavet rullepølse?
En kølig øl er ikke helt forkert, men en Amontillado Sherry vil være et godt match. Riesling altid godt og endelig er Vaüera fra Alvor de Dios en hvidvin med noter af peber. Perfekt!
Det skal du bruge:
1 magert svineslag uden svær på mellemf 1,2-1,5 kg
2 spiseskefulde salt
2-3 skalotteløg i super små og fine stykker
1 pæn stor potte/pose kruspersille
1 spiseskefuld fennikelfrø
2 spiseskefuld sort peber
Madsnor i lange baner
1 gulerod, løg, laurbærblad, timianstang, porre og persillerod til når rullen skal koges.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.