Hjertemuslingerne skal først lige rengøres for sand. Smid dem i en gryde med masser af koldt vand og lad dem stå i en times tid. Rør lidt rundt engang imellem.
Smid åbne muslinger ud – hvis de ikke lukker sig, når du banker dem mod bordpladen.
Find en stor gryde frem. Snit hvidløg og krydderurter fint. Brug også gerne stilkene fra dine krydderurter.
Varm olien op sammen med hvidløg. Smid muslingerne i sammen med krydderurterne. Put låg på og svits dem i 1 minut. Tilsæt hvidvin og læg låg på igen. Kog op og lad muslingerne dampe i 2-3 minutter. Ryst gryden undervej. Når de er åbne, så er hjertemuslingerne færdige.
Hæld dem op i et fad, som du lige har varmet i ovnen. Husk suppen skal med. Pres en citron udover.
Vi vil godt have lidt frugtsødme og citrusnoter i glasset. Hvid Bourgogne uden fad/for meget fad, albariño, de hvide blends fra Ribeiro, riesling.
1 kg hjertemuslinger
1 dl olivenolie
2 dl god hvidvin
6-10 fed hvidløg.
Krydderurter efter behag – dild, bredbladet persille, koriander
Citron, salt og peber
Du har ikke tilføjet noget til kurven.