Sådan gør du:
Alle hårde krydderier varmes forsigtigt op på en pande og knuses i en morter. Bland det med de øvrige krydderier (kanel og gurkemeje). Blend krydderiblandingen med 1 chili, 3 hvidløg, 1 løg, ingefær og sesamolien. Du ender med en karry-lignende-paste.
Oksebov skæres i tynde skiver og svitses på en pande sammen med krydderiblandingen, det røde peber og et løb i skiver. Bagefter hældes oksefond, kokosmælk og de flåede tomater i gryden. Varm op og smag allerede til her i starten med lidt hvidvinseddike, salt og peber. Smag til løbende over de næste par timer.
Skræl kartofler og gulerødder og skær til mundrettestykker. Ligeså for blomkålen.
Efter ca. 1 ½ time skal kartoflerne i saucen. 20 minutter efter kartoflerne, så skal gulerødderne i. Et par minutter inden det hele tages af varmen putter du blomkål og et æble i mundrettestykker i saucen. Men husk lige at tjekke kartoflerne, at de er kogte.
Slut af med at smage saucen til med hvidvinseddike, evt. lidt chilisauce, salt og peber.
Serveres med masser af frisk koriander, naan-brød og evt. ris.
Noter om maden – lav den uden oksekød/oksefond, og så står du med en lækker vegetarret. Spæd evt. lidt op med ærter. Hvis saucen er lidt tynd, så spæd lidt op med lidt fløde.
I glasset har du en sprød hvidvin – f.eks. en Sauvignon Blanc eller en IPA pilsner.
Det skal du bruge (4 personer):
3 fed hvidløg
2 store løg
1 spiseske spidskommen med top
½ spiseske korianderfrø
½ spiseske bukkehorn
1 teske sennepskorn
1 rød chili
Ingefær på størrelse med en stor tommeltot
1 spiseskefuld gurkemeje
1 spiseskefuld kanel
1 nellike
10 sorte peber korn
½ dl sesamolie
½ blomkålshoved
4 store gulerødder
12-14 kartofler
½ kg oksebov eller anden kød som bliver bedre af at simre i 1+2 timer
½ liter okse/kalvefond
1 dåse kokosmælk
1 dåse flåede tomater
1 buket frisk koriander
1 rød peber
1 æble i mundrette stykker. Gerne lidt syrligt.
Hvidvinseddike, salt og peber
Du har ikke tilføjet noget til kurven.