Start med at hælde lidt kold hvidvin op. Derefter lægger du lige dine muslinger i en skål med kold vand. Det er med til at evt. sand kommer ud af muslingerne.
Når grillen er brandvarm smider du muslinger på. Låg på. Efter ca. 2-3 minutter er de færdige, men som ved alle andre muslinger, så åbner de sig.
Serveres med fint hakket hvidløg og persille ud over knivmuslingerne. Derudover saften fra 1/2 citron og lige olivenolie. Vend lige knivmuslingerne lidt rundt i herligheden.
Her skal vi til Galicien, hvor der spises flere skaldyr end du nogensinde har set før. De spiser det morgen og aften. Med Atlantico får du friskhed og en lille smule fedme; San Lorenzo’en byder på sherry-druen palomino, men fra det bjergrige Bierzo (så ret faktisk ikke Galicien, en virkelig tæt på :-)). Ellers er det naturligvis 100% albarino. Her fra Albamar, der nok er blandt de tre bedste i Rias Baixas.
3-4 knivmuslinger per person
2-3 fed hvidløg
1 citron
1 håndfuld persille
Lidt god olivenolie
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.