Inden du kaster dig over madlavningen, så skal du naturligvis have et glas vin i glasset til kokken.
- Start med at skære alle grøntsagerne i mundrette stykker og smid dem ned i stegesoen sammen med de friske krydderurter og lidt olie, salt og peber.
- Tag den rengjorte kylling og gnid den ind i salt, peber, lidt olivenolie og frisk hakket rosmarin. Bind kyllingen sammen, så kødet er tæt pakket.
- Placer stegesoen i den kolde ovn, og stil ovnen på 220 grader. Efter 1 time tjekker du kyllingens temperatur. Forvent dog først den er færdig ca. efter 1 ½ måske 2 time – men kyllingen må ikke få for meget. Tør kylling er virkelig ikke særlig spændende! Tjek med et termometer ved det tykke sted bag låret.
- Tag kyllingen ud af stegesoen og stil stegesoen ind i ovnen igen – du skal lige have lidt sprødhed ind i kartoflerne, som lige skal have 10 minutter uden låg på.
- Lad kyllingen hvile og klip den op i seks stykker.
- Slut af med af grille den opskårne kylling i 5 min, så du får et lækkert sprødt skind.
Server herligheden med et godt stykke brød og en lille grøn salat.
Noter om maden
Kartoflerne kan nemt skiftes ud med andre former for rodfrugter – alt efter hvad du har i køleskabet – og hvis du har lidt persille og citroner liggende, så prop dem ind i kyllingen. Det giver en dejlig frisk smag.
Hvad Drikker Man Til Kylling i stegeso lidt som fra Provence?
En god fyldig hvidvin gøre sig godt, men en ung rødvin med frugtsyre og friskhed vil heller ikke være dum.
Velbekomme!