Sådan gør du:
Lakserillette er ikke så svært at frembringe, specielt hvis du snyder lidt og ikke laver din egen mayo. Smut forbi et godt supermarked, og køb en økologisk mayo på glas. Det indrømmer jeg, at det gør jeg også engang imellem.
Da retten er super hurtigt at få lavet er det vigtigt, at du starter med at få hældt et glas vin op til sig. Derefter finder du en stor skål frem:
Imens rilletten trækker færdig, så kan du lave et par skiver surdejsbrød på brødristeren imens du får drukket dit glas færdigt
Reelt er der flere muligheder her. Men en rose med lidt kraft eller en hvidvin med lidt fylde vil være fantastisk.
Det skal du bruge:
1 glas iskoldt Velue Rosé til dig
400 gram varmrøget laks
1/2 dl creme fraiche
1/2 del græsk yoghurt 2 pct.
3-5 spiseskefulde god mayo
1 spiseske dijon sennep
1 bakke karse
1 bundt dild
1 bundt purløg
1 citron – saft og skal af denne
1 stang citrontimian (eller timian)
Salt, peber
Surdejsbrød
Du har ikke tilføjet noget til kurven.