Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Mørbrad, fyldt – ramsløg, nødder og feta

Fyldt mørbrad er en stensikker klassiker - ikke mindst når grillen er fundet frem, men kan også fint laves på en pande. Og når du først har styr på teknikken, så er retten oplagt som gæstemad, dels da den naturligvis kan forberedes i god tid og dels kan du ofte finde gode hele svinemørbrad på tilbud.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Start med at hakke dine svampe og svits dem af på panden. Når vandet er væk, så er de parate.

  2. Skær din mørbrad op. Denne del kan være lidt tricky, og du skal passe på med ikke at skære igennem. Start med at ligge mørbraden foran dig og skær på langs ca. 1/3 inde på siden. Vend mørbraden, så du har dit skæresnit åbent op imod dig og skær forsigtigt næsten ned til spækbrættet i snittet. Vend igen din mørbrad og skær igen ned. På denne måde fortsætter du indtil din mørbrad reelt er forvandlet til et stort stykke kød, som minder om et A4-ark. Til sidst skærer du ned i de tykkeste steder på mørbraden – men stille og roligt, så kniven ikke går igennem.

  3. Start med at fordele svampene, de hakkede nødder og dine krydderurter på tværs. Slut af med at smuldre fetaen i og giv den en god gang salt og peber.

  4. Rul forsigtigt din mørbrad sammen så stramt som muligt. Tag din skinke og rul rundt om mørbraden – sørg for at skinke som minimum dækker samlingen.

  5. Tag din kødsnor og lav en løkke. Stram snoren om en af enderne og træk den rundt om mørbraden 5-8 gange indtil du rammer den anden ende – og slut af med en god gammeldags kællingeknude, så den holder.

  6. Tilberedning kan med fordel laves på grillen, hvis den er tændt. Ellers svits den godt af på en pande og slut af med 20-25minutter i en ovn på 180 grader. Stegetiden er ikke lang.

    Her er den serveret på en bund af stegte grøntsager (spidskål, gulerødder, brocoli og jordskokker), som til slut er varmet op med lidt fløde.

    Noter om maden

    Når du først har helt styr på at rulle din mørbrad sammen kan du begynde at lege med, hvordan indholdet ser ud, når den skæres. Prøv f.eks. med masser af spinat & basilikum, soltørrede tomater og ost for at få det italienske flag frem. Og husk at svinemørbrad skal være lyst!

    Hvad drikker man til?
    Hvis du har en rødvin baseret på pinot noir. Den går godt til både svinet, svampene og nødderne. Ellers prøv vores Brunus.

Det skal du bruge:

1 stor og flot svinemørbrad

1 stort bundt ramsløg

Et par håndfulde blandede nødder (val – og hasselnød)

1 pakke serranoskinke

250 gram blandet svampe

Salt, peber og olie

Frisk rosmarin, persille og timian

1 lille blok feta med god fedme

Madsnor

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.