Saftig og grådig rødvin med flot afslutning på Cabernet Franc
129,00 kr.
Vinder af DM for sommelierer 2017 og 2019, Nina Højgaard Jensen, har valgt denne biodynamiske Canal des Grands Pièces for os. Der er tale om en saftig rødvin med en strukturel og flot afslutning fra det franske Chinon område. Druen er Cabernet Franc, og den har ligget i betontanke. Vinen har et minimalt indhold af svovl – nemlig kun 20 ml per liter, hvor maxgrænsen går helt op til 150 ml per liter.
Du finder noter af skønne frugter som hindbær, kirsebær og tranebær, og som ung byder den på en god del syre.
Le Canal des Grands Pièces skal nydes ved en temperatur på 13-15 grader. Stil vinen i køleskabet 15-30 minutter før servering (alt efter hvor varm din vin er).
Vinen er lækker nu, men den vil blive bedre over de næste år.
Decanter gav den forrige årgang 92point. Det giver god mening. Vinens saft og struktur bliver nærmest til en grådig smagsoplevelse, og 2016 ligger uhyggelig tæt på 2015.
Denne saftige rødvin kan drikkes til mange forskellige ting. Den kan drikke til vildt, så som hjort og rådyr, men den kan samtidig også drikkes til svinekød, oksekød, fjerkræ og milde og bløde oste. Den vil være optimal at servere til en helstegt svinemørbrad, som er stegt til lidt under medium sammen med en saftig salat til.
Le canal kommer desværre ikke tilbage, men hvis du er nysgerrig på andre vine, der har samme profil som en cabF fra Loire, så prøv noget så anderledes som en juan garcia fra Arribes. Du vil elske det!
Sin Blanca, 2019, El Hato Y El Garabato, Castille-Leon, D.O. Arribes, Spanien
Vinder af DM for sommelierer 2017 og 2019, Nina Højgaard Jensen, har valgt denne biodynamiske Canal des Grands Pièces for os. Der er tale om en saftig rødvin med en strukturel og flot afslutning fra det franske Chinon område. Druen er Cabernet Franc, og den har ligget i betontanke. Vinen har et minimalt indhold af svovl – nemlig kun 20 ml per liter, hvor maxgrænsen går helt op til 150 ml per liter.
Du finder noter af skønne frugter som hindbær, kirsebær og tranebær, og som ung byder den på en god del syre.
Le Canal des Grands Pièces skal nydes ved en temperatur på 13-15 grader. Stil vinen i køleskabet 15-30 minutter før servering (alt efter hvor varm din vin er).
Vinen er lækker nu, men den vil blive bedre over de næste år.
Decanter gav den forrige årgang 92point. Det giver god mening. Vinens saft og struktur bliver nærmest til en grådig smagsoplevelse, og 2016 ligger uhyggelig tæt på 2015.
Denne saftige rødvin kan drikkes til mange forskellige ting. Den kan drikke til vildt, så som hjort og rådyr, men den kan samtidig også drikkes til svinekød, oksekød, fjerkræ og milde og bløde oste. Den vil være optimal at servere til en helstegt svinemørbrad, som er stegt til lidt under medium sammen med en saftig salat til.
Flaskehalsen.nu:
“Vi er i nærheden af Loire-området med denne rødvin fra Chinon-området i det vestlige Frankrig. Det er ikke et område, vi kender ret godt for rødvine, og derudover skiller denne sig ud ved at være en enkeltdrue-vin på Cabernet Franc. Det gør den allerede speciel på papiret, og i glasset har den også sine særlige karaktertræk – på den ovenud positive måde. Den er ret mørk i glasset, hvor den med markant og lækker fyldig duft fylder glasset ud med både vin og aroma. Og selvom det er en blød rødvin, så er har den også sin balancerede syre i den saftige og lange smag, der er meget insisterende og vedvarende. Det gør den til en rigtig lækker vin, som på alle måder overrasker mig positivt.”
2016 er ikke anmeldt, men 2015 gav Decanter 92 point
129,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.