Sådan gør du
Blåmuslinger er reelt en fastfood. Fra du går igang til du er færdig går der ikke meget mere end 15 minutter. Så start med at få det der glas Fino op til dig selv.
- Rens alle grønssager og snit dem fint.
- Rens, vask og fjern skægget på blåmuslingerne. Skægget stritter ud af muslingen. det hiver du af med en kniv og din tommeltot.
- Muslingerne skal være lukket. Hvis den er åben, så bank den let på bordkanten. Hvis den lukker er den ok, ellers skal den i skraldespanden.
- Hæld lidt olie i en stor gryde, hvor du har et låg. Svits alle grøntsagerne.
- Efter 3-4 minutter ved god varme skal muslingerne i. Efter 30 sekunder hælder du glasset med Fino (eller tør hvidvin) over.
- Lad det stå i to minutter. Ryst gryden. Hæld fløden i.
- Giv det 2-3 minutter mere på blusset. Du skal lige have fløden op at simre.
- Når muslingerne er åbne, så er de færdige.
- Tag muslingerne op. Du kan evt. lige lade fino og fløde koge to minutter mere på lav varme.
- Husk at brug varme dybe tallerkener.
- Hæld suppen fra gryden over og slut af med hakket persille.
Husk du skal smide de muslinger væk som ikke har åbnet sig.
Serveres med pommes eller et stykke groft brød.
Hvad Drikker Man Til? En Fino Sherry er jo oplagt. Den er tør og er lavet til skaldyr, og den er perfekt. Ellers tag en tør hvidvin fra Galicien eller Bierzo.