Stram og let syrlig hvidvin, men med lidt bløde noter i afslutningen som nærmest er oxideret. 6 stjerner fra Gastro viser tydeligt, at her er der noget specielt.
159,00 kr.
Gastro kastede seks stjerner efter denne hvidvin, som stammer fra et lille økologisk vinhus i Bierzo. Vi købt de sidste flasker, som bodegaen (Akilia) havde af 2017’eren, og vi er meget enig, når Gastro giver den titel af “Fund til Prisen” – her får du virkelig meget vin for pengene!
Villa de San Lorenzo Blanco er en flot og lidt anderledes vin med stor fylde, format og mineralitet. Du oplever lette oxiderede noter, som minder lidt om champagne med alder, når du stikker næsen ned i glasset. Et varieret sushibord vil denne vin passe godt til, men også rå østers vil være lækkert – eller måske bare en ret med lækker torsk.
Her er tale om en hvidvin fra en bodega, hvor alt er dyrket økologisk. Winemaker/ønolog Mario Rovira fra Akilia mener det alvorligt, og alle druer er håndplukket og sorteret den 26.8.2017 om morgenen klokken 8.00 hvor temperaturen var omkring 14 grader. Alle druer som ikke er perfekte, de er sorteret fra.
Vingården, hvor marken (Fontairo) ligger, er 75 år gammel. Druerne bag denne blend er Palomino Fino og Doña Blanca. Marken er på ca. en halv hektar, og har omkring 2200 planter. Den skråner mod vest.
Mario arbejder også en del med vine i sherry-regionen, hvor palomino netop er hoveddruen. Det her et flot bevis på, at Palominodruen kan noget, når den behandles med respekt; og i et blend med den syrlige Dona Blanca bliver det bare ganske enkelt spændende!
Druerne ligger i ståltanke under kontrolleret temperatur i egen bærm (sur lie) i fem måneder. Det er med til at bryde lidt med den syrlighed, som vi ellers typisk finder i Doña Blanca’s bidrag til en vin.
Vinen er mineralsk i næsen. Stram i smagen og tilbyder en flot syre med en fin friskhed.
Der er kun produceret 3500 flasker.
Akilia er tidligere blevet fremhævet af Parker, som et vinhus, der skal holdes øje med. De røde vine fra huset fik da også i 2019 mellem 91 og 94 point.
Fedme og kål er perfekt. Prøv røget risk. Men vil også være en lækker hvidvin til græske vinblade med ris indeni. Blomkålssuppe med torsk er som fod i hose. Eller sushi.
Gastro kastede seks stjerner efter denne hvidvin, som stammer fra et lille økologisk vinhus i Bierzo. Vi købt de sidste flasker, som bodegaen (Akilia) havde af 2017’eren, og vi er meget enig, når Gastro giver den titel af “Fund til Prisen” – her får du virkelig meget vin for pengene!
Villa de San Lorenzo Blanco er en flot og lidt anderledes vin med stor fylde, format og mineralitet. Du oplever lette oxiderede noter, som minder lidt om champagne med alder, når du stikker næsen ned i glasset. Et varieret sushibord vil denne vin passe godt til, men også rå østers vil være lækkert – eller måske bare en ret med lækker torsk.
Her er tale om en hvidvin fra en bodega, hvor alt er dyrket økologisk. Winemaker/ønolog Mario Rovira fra Akilia mener det alvorligt, og alle druer er håndplukket og sorteret den 26.8.2017 om morgenen klokken 8.00 hvor temperaturen var omkring 14 grader. Alle druer som ikke er perfekte, er sorteret fra.
Vingården, hvor marken (Fontairo) ligger, er 75 år gammel. Druerne bag denne blend er Palomino Fino og Doña Blanca. Marken er på ca. en halv hektar, og har omkring 2200 planter. Den skråner mod vest.
Mario arbejder også en del med vine i sherry-regionen (Cadiz), hvor palomino netop er hoveddruen. Det her et flot bevis på, at Palominodruen kan noget også som hvisvin, når den behandles med respekt; og i et blend med den syrlige Dona Blanca bliver det bare ganske enkelt spændende!
Druerne ligger i ståltanke under kontrolleret temperatur i egen bærm (sur lie) i fem måneder. Det er med til at bryde lidt med den syrlighed, som vi ellers typisk finder i Doña Blanca’s bidrag til en vin.
Vinen er mineralsk i næsen. Stram i smagen og tilbyder en flot syre med en fin friskhed.
Der er kun produceret 3500 flasker.
Akilia er tidligere blevet fremhævet af Parker, som et vinhus, der skal holdes øje med. De røde vine fra huset fik da også i 2019 mellem 91 og 94 point.
Fedme og kål er perfekt. Prøv røget risk. Men vil også være en lækker hvidvin til græske vinblade med ris indeni. Blomkålssuppe med torsk er som fod i hose. Eller sushi.
Gastro, marts, 2019: “Fund til Prisen” og seks stjerner ud af seks:
“Hvidvin fra det nordvestlige Spanien på druerne dona blanca samt sherrydruen palomini fino. Vinen er dyrket økologisk og der er ydermere et naturvinsagtigt præg over den, hvilket den særdeles interessant og åben i udtrykket. Næsen dufter nærmest af champagne med alder på grønne oliven, umodne ferskner og friske hasselnødder. Der er helt grotesk meget mineralitet og vinens salthed trækker mundvand helt nede fra tåspidserne. Er man på jagt efter efter vin, der har noget på hjertet, må man prøve denne sprøde vin med meget udviklede noter og vidunderlige noter af hav og våde sten; underholdende og særdeles velsmagende..” Rasmus Palsgård
Jyllandsposten, marts, 2019: Fem stjerner ud af seks: “Tør, stålsat, syrlig; fem måneder på bærmen. På 75 procent palomino og 25 procent doña blanca. Ganske elegant, præcis, let; udpræget madvin til rogn eller lyse fiskeretter – også fin som aperitif, dens tørhed kan noget her. 91 point.” Niels Lillelund.
159,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.