Stegesoen er ganske enkelt ikke benyttet nok i det danske køkken. Det er et genialt redskab til at få alle madens noter helt frem, uden at det kræver en hulens masse arbejde. Endnu bedre er det at saft og kraft bliver i ingredienserne – og det gør kylling til et oplagt emne i en stegeso.
Dagens variant af landkylling i stegeso er med citron, hvidvin, hvidløg og rodfrugter.
Find din stegeso frem og gør den klar alt efter type.
Du starter derefter med at lave en persille, citronskal, purløg & hvidløgssmør. Ca. 25-40 gram. Du hakker det hele fint og blander det i smørret. Du skal ca. bruge en håndfuld persille, en lille håndfuld purløg, 1 fed hvidløg og skallen af en halv citron.
Form to plader/flade kugler efterfølgende af smørret.
Tag din rensede kylling og forsigtigt løsner du brystskinnet på kyllingen. I brystlommerne fordeler du kryddersmørret. Derefter skal der salt og peber ind i kyllingen, derefter persille og citron. Til sidst binder du lårene tæt op ad kyllingen.
I stegesoen fordeles 1, 2 gulerødder, 6 tomater og 1 løg skåret i skiver og tern. Derefter kartofler til 4 personer. Hæld ½ dl tør hvidvin over, lidt olie, salt og peber.
Sæt i ovnen i 1 ½ til 2 timer. Tjek med stegetermometer efter 1 timer og derefter hver 15. minut. Ovnen skal stå på omkring 200 grader.
Når kyllingen er færdig skruer du op på grill, tager kyllingen ud og lader kartoflerne stå i ovnen i 5-10 minutter så de får lidt skorpe.
Slut af med grille den udklippede kylling så skindet også bliver sprødt.
Serveres med en salat, lidt godt brød, og en flaske rød fra Italien på en primitivo.
Velbekomme
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.