Når der afholdes VM i østersåbning, så går det stærkt. Faktisk åbner de skarpeste 30 østers på 2 minuter og 30 sekunder. Det er hurtigt; og det er også så hurtigt, at du ikke kan nå at drikke lidt vin imens. Derfor anbefaler HvadDrikkerManTil åbning af østers i et lidt mere roligt tempo!
Østers åbnes ved forsigtigt at lirke en (østers)kniv ind i spidsen af din østers, og så jagter du låsemekansimen, men forsigtigt, det her er næsten lige så farligt som at arbejde med en mandolin. Der er masser af gode videoer på nettet, der viser dig hvordan. Se en lige her.
De åbne østers placeres på et bund af is. Husk at fjerne skaller med en finder rundt på kanten af den åbne østers.
Imens du forsigtigt åbner dine østers, sætter du en grillpande med halve citroner over.
Serveres evt. med et par dråber tabasco ovenpå dine østers – specielt, hvis der er “ikke-omvendte” personer til stede.
Her skal der mineralsk og salte toner til. Knastør hvid sherry er perfekt. Det kan være Fino eller Manzanilla. Bobler er også det helt oplagte valg og med Brut Reserva fra Colet få du faktisk det bedste fra to verdener. Her er dosagen nemlig erstattet med et skud sherry pasada. Det smager fantastisk. Hvidvin fra Etna er fyldt med røg og flint: igen et perfekt match; og hvis du bare spiser dine østers naturel med lidt citron, så er riesling ret oplagt.
Så mange østers som du kan spise / slæbe hjem/ har råd til
1/2 citron per mand
Lidt tabasco
Masser af is
Du har ikke tilføjet noget til kurven.